Άλλα Σπορ

Στον τελικό ο... ιπτάμενος Τεντόγλου! (vid)

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023 - 14:46

Ο σπουδαίος Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου στη Βουδαπέστη με άλμα στα 8,25 μέτρα και στον αυριανό αγώνα θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο…

Στον τελικό ο... ιπτάμενος Τεντόγλου! (vid)

Ο Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στο αγώνισμα σημείωσε με την τρίτη προσπάθειά του επίδοση 8,25 μέτρα και πήρε το «εισιτήριο» για τον αυριανό (24/8, 20:30) τελικό, αφού πέρασε το όριο των 8,15 μέτρων.

Το πρώτο άλμα του 25χρονου πρωταθλητή ήταν άκυρο, ενώ στη δεύτερη προσπάθειά του ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι σημείωσε επίδοση 7,95 μέτρα.

O Μίλτος Τεντόγλου (Γρεβενά, 18 Μαρτίου 1998) έχει κατακτήσει τα… πάντα στην καριέρα του και υπάρχει και συνέχεια. Ο 25χρονος αθλητής ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον το 2022.

Επίσης έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι το 2022, με άλμα στο μήκος στα 8,55 μ.

Τέλος έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης ανοικτού στίβου το 2018 στο Βερολίνο, πρωταθλητής κλειστού στίβου το 2019 στη Γλασκώβη και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο το 2021 και το 2023.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr