Άλλα Σπορ

Τραγωδία – καίγεται η Πάρνηθα!

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023 - 15:49

Τραγικές στιγμές στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας με την φωτιά να καίει τα πάντα στο διάβα της. Καμένα σπίτια και ζώα συνθέτουν ένα μαύρο σκηνικό φρίκης παρά τις προσπάθειες της πυροσβεστικής…

Τραγωδία – καίγεται η Πάρνηθα!

Γιατί Θεέ μου! Ο τελευταίος πράσινος πνεύμονας της Αττικής, η Πάρνηθα καίγεται για μια ακόμη φορά. Η φωτιά είναι ασταμάτητη λόγων των θυελλωδών ανέμων και ήδη έχουν καεί πολλά σπίτια, περιουσίες μιας ζωής και δυστυχώς και πολλά ζώα.

Οι στιγμές είναι απερίγραπτες, οι κάτοικοι δεν εγκαταλείπουν τις περιουσίες τους και οι προσπάθειες της πυροσβεστικής και των εναέριων δεν είναι αρκετές για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα.

Η Χασιά, η Φυλή, η Αγία Παρασκευή και η ευρύτερη περιοχή στους πρόποδες της Πάρνηθας βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Πλέον κινδυνεύει άμεσα ο Εθνικός δρυμός αφού η φωτιά κατευθύνεται προς το καζίνο της Πάρνηθας. Ασύλληπτη η τραγωδία δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την τραγική κατάσταση.

Η ατμόσφαιρα στην Αττική είναι αποπνικτική. Τα εναερία μέσα πυρόσβεσης δεν επαρκούν. Εκκενώνονται οι οικισμοί Αγία Παρασκευή Μενιδίου και Καποτά αλλά πολλοί κάτοικοι δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και δίνουν μάχη!

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν από αέρος 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα για συντονισμό, και 8 αεροσκάφη: 4 τράκτορες από Ελλάδα, δύο από Γερμανία και 2 Canadair.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Πολιτικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, η κατάσταση στην Πάρνηθα είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr