Άλλα Σπορ

F1: Έγραψε ιστορία ο Φερστάπεν!

Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:03

Φοβερός ήταν ο 14ος αγώνας της χρονιάς στην F1 στη Μόντσα της Ιταλίας. O Μαξ Φερστάπεν έγραψε ιστορία αφού πέτυχε την 10η σερί νίκη του, στην 2η θέση ο ομόσταυλός του στην Red Bull o Σέρχιο Πέρεζ ενώ η Ferrari πήρε την 3η θέση με τον Σάινθ και την 4η με τον Λεκλέρ...

F1: Έγραψε ιστορία ο Φερστάπεν!

Σε ένα από τα κορυφαία σιρκουί της χρονιάς ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν απέδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο στα μέτρα του. Στην πιο γρήγορη πίστα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στην Μόντσα της Ιταλίας, ο Φερστάπεν κατάφερε να πάρει την πρωτιά παρά το γεγονός ότι εκκίνησε από την 2η θέση.

Ο Φερστάπεν έγραψε ιστορία με την 10 σερί νίκη του και άφησε στη δεύτερη θέση τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος είχε εννιά διαδοχικές νίκες το 2013.

Μεγάλη επιτυχία και για τον δεύτερο οδηγό της Red Bull τον Σέρχιο Πέρεζ, ο οποίος προσπέρασε τους Ράσελ, Λεκλέρ και Σάϊνθ και πήρε την 2η θέση.

Απίστευτη μάχη για την 3η θέση έδωσαν οι δύο Ferrari με τους Σάινθ και Λεκλέρ. Τελικά ο Ισπανός οδηγός νίκησε τον Μονεγάσκο και ανέβηκε στο βάθρο.

O Σάινθ έμεινε στην 1η θέση για 15 γύρους αλλά ένα λάθος στα φρένα του κόστισε και ο Φερστάπεν τον προσπέρασε και στη συνέχεια… εξαφανίστηκε.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ράσελ και Χάμιλτον με την Mercedes, Άλμπον πήρε την 7η θέση με την Williams και ακολούθησε ο Νόρις με McLaren, Αλόνσο με Aston Martin και ο Μπότας με Alfa Romeo.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες, το 3ήμερο 15-17 Σεπτεμβρίου στην Σιγκαπούρη.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr