Άλλα Σπορ

Formula1: Ο νόμος του Φερστάπεν! [vids]

Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 - 14:04

Ακόμη μία νίκη πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν στο γκραν πρι του Λας Βέγκας παρά την ποινή 5" που του επιβλήθηκε και για την οποία έστειλε ειρωνικά… χαιρετίσματα στους αγωνοδίκες. Δεύτερος στο νήμα ο Λεκλέρ μπροστά από τον Πέρες.

Formula1: Ο νόμος του Φερστάπεν! [vids]

Συναρπαστικό το ιστορικό πρώτο Grand Prix του Λας Βέγκας, με τον Μαξ Φερστάπεν να κερδίζει και πάλι, αλλά και τον Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari να παίρνει τη δεύτερη θέση με διαφορά 0,171 δευτερολέπτων από τον Σέρχιο Πέρες τον οποίο προσπέρασε στον τελευταίο γύρο. Ο Ολλανδός πρωταθλητής κατέκτησε την 18η νίκη του στο πρωτάθλημα και έγραψε ιστορία κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα στη Νεβάδα. Πλέον μετρά 53 νίκες στην καριέρα του ισοφαρίζοντας την επίδοση του Σεμπάστιαν Φέτελ για την τρίτη θέση όλων των εποχών. Πλέον κυνηγά τον Λιούις Χάμιλτον (103) και τον Μίχαελ Σουμάχερ (91).

Οι Οκόν, Στρολ, Σάινθ, Χάμιλτον, Ράσελ, Αλόνσο και Πιάστρι συμπλήρωσαν τη δεκάδα, με τον τελευταίο να κερδίζει τον έξτρα πόντο για τον ταχύτερο γύρο. Η σεζόν ολοκληρώνεται την επόμενη Κυριακή (26/11) με το Grand Prix στο Άμπου Ντάμπι.

Ο αγώνας

Ξεκινώντας από την «pole position», ο Λεκλέρκ ξεπεράστηκε στην πρώτη στροφή από τον Φερστάπεν χάρη σε έναν παράνομο ελιγμό, ο οποίος τιμωρήθηκε με σταμάτημα 5 δευτερολέπτων αργότερα από τους αγωνοδίκες. Επιστρέφοντας στο προβάδισμα στον 16ο γύρο (από τους 50), ο Λεκλέρκ ενέδωσε οριστικά στον Ολλανδό στον 37ο γύρο. Ο Λεκλέρκ τερμάτισε δεύτερος περνώντας τον Σέρχιο Πέρες στον τελευταίο γύρο για να αρνηθεί στη Red Bull ένα έβδομο ένα-δύο της σεζόν.

Η νίκη ήταν η 20η της Red Bull σε 21 αγώνες, άλλο ένα ρεκόρ για μία μόνο σεζόν, καθώς το Βέγκας φιλοξένησε ένα γκραν πρι για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980. Ολοκλήρωσε επίσης μια «σάρωση» τριών νικών στις ΗΠΑ το 2023, αφού ο 26χρονος Ολλανδό οδηγό της, ήταν επίσης κυρίαρχος στο Μαϊάμι και στο Όστιν.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr