Μπάσκετ

Euroleague: Προσωρινή αποβολή των ρωσικών ομάδων

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2022 - 19:07

Η Euroleague έθεσε εκτός τις ρωσικές ομάδες σαν μια πρώτη... τιμωρία για την εισβολή της χώρας τους στην Ουκρανία.

Euroleague: Προσωρινή αποβολή των ρωσικών ομάδων

Αποβολή των ρωσικών ομάδων μέχρι νεωτέρας Ευρωλίγκα και της Λοκομοτίβ Κουμπάν από το Eurocup, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο λόγος!

Με ανακοίνωσή της η Ευρωλίγκα έκανε σήμερα γνωστή την προσωρινή αποβολή των ρωσικών ομάδων από την διοργάνωση και της Λοκομοτίβ Κουμπάν από το Eurocup.

H ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επηρέασε τις σχέσεις της Euroleague με την ρωσική τράπεζα VTB, καθώς η συνεργασία τους μπαίνει πλέον στον πάγο.

Συγκεκριμένα, μετά από σημερινή σύσκεψη των μετόχων της διοργάνωσης, αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν τα εξής:

Το Συμβούλιο των Μετόχων της EuroLeague Basketball, που συναντήθηκε εξ αποστάσεως τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία:

Την αναβολή της συμμετοχής των ομάδων της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόσο στην EuroLeague (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Ούνικς Καζάν) όσο και στο EuroCup (Λοκομοτίβ Κουμπάν).

H Ευρωλίγκα θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης.
Αν η κατάσταση δεν εξελιχθεί με ευχάριστο τρόπο, όλοι οι αγώνες της κανονικής περιόδου εναντίον των ρωσικών ομάδων θα διαγραφούν από τους υπολογισμούς της κατάταξης.

Η EuroLeague και οι σύλλογοί της επαναλαμβάνουν την ισχυρή τους δέσμευση υπέρ της ειρήνης, εναντίον κάθε πράξης βίας ή πολέμου, και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να προωθούν τον σεβασμό και τη διαφορετικότητα, αρχές που βρίσκονται στον πυρήνα της διοργάνωσης και των ομάδων της.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr