Μπάσκετ

Ο Σπανούλης αποκάλυψε το επόμενο βήμα του!

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2022 - 18:35

Δεν θα φύγει από τα παρκέ ο Kill Bill αφού το μπάσκετ είναι η μεγάλη του αγάπη

Ο Σπανούλης αποκάλυψε το επόμενο βήμα του!

Ο Βασίλης Σπανούλης, έδωσε συνέντευξη στην Ακαδημία της Βαρέζε, λίγο πριν την έναρξη του τουρνουά νέων ANGT. Εκεί μίλησε για τα νέα βήματα της καριέρας του, τι σκοπεύει να κάνει στο μέλλον, αλλά και για τους στόχους του. Αναφέροντας μάλιστα, πως θεωρεί ότι έχει τις γνώσεις για γίνει μεγάλος προπονητής.

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ικανότητές και όσα κατάφερε να πετύχει, ο Βασίλης Σπανούλης, ως παίκτης. Είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους Έλληνες αθλητές, σε παγκόσμιο επίπεδο. Και ένας από τους καλύτερους που πέρασαν από τα ελληνικά και ευρωπαϊκά παρκέ.

Σιγά σιγά φαίνεται να προετοιμάζεται, για το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας του, έχοντας στις βλέψεις του να γίνει προπονητής. Ενώ βρίσκεται στο Βαρέζε, για να κοουτσάρει στο τουρνουά ANGT, το οποίο θα διεξαχθεί 1-3 Απριλίου. Αφού έδωσε παρουσία και σε τουρνουά νέων, στην Πάτρα και στο Βελιγράδι.

Μάλιστα το βράδυ της Πέμπτης 31 Μαρτίου, παραβρέθηκε στο Mediolanum Forum, στην αναμέτρηση της Αρμάνι Μιλάνο με την Μονακό. Εκεί βραβεύτηκε για την προσφορά του στο άθλημα, από την ιταλική ομάδα.

Τι θέλει να προσφέρει στους παίκτες

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, μίλησε στην ακαδημία της Βαρέζε, για τα πράγματα που επιθυμεί να κάνει ως προπονητής. Είπε πως θέλει να δώσει κίνητρο, βοήθεια και έμπνευση στους μελλοντικούς παίκτες. Διότι αυτοί είναι που θα αγωνίζονται στο NBA και στην Ευρωλίγκα.

Αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες και την δουλειά που έχουν να κάνουν με την τελειότητα. Και πως μαζί με την πειθαρχία και τον σεβασμό, είναι βασικές παράμετροι στο μπάσκετ. Επειδή κι αυτός ως παίκτης ήταν έτσι και θέλει να κάνει το ίδιο και ως προπονητής.

Τα προηγούμενα δύο τουρνουά

Μιλώντας για τα προηγούμενα τουρνουά, είπε πως στο Βελιγράδι, στην Πάτρα και στο Βαρέζε, έπαιξαν διαφορετικό μπάσκετ. Δεν είναι εύκολο γι’ αυτόν, να κοουτσάρει διαφορετικούς παίκτες με 12 διαφορετικές κουλτούρες, όμως για αυτό βρίσκεται εκεί.

Θα είναι πολύ χαρούμενοι, αν καταφέρουν να προσφέρουν στα παιδιά κάτι, που θα τους φανεί χρήσιμο στα επόμενα χρόνια. Επειδή αυτό είναι ο λόγος, που κάνει ότι κάνει.

Αν μπορεί να γίνει καλός προπονητής

Συνέχισε λέγοντας, ότι πιστεύει πως μπορεί να γίνει καλός προπονητής, επειδή το έχει στο αίμα του. Ακόμα και όταν ήταν παίκτης, μιλούσε με τους προπονητές και τους συμπαίκτες του.

Μοιραζόταν τις ιδέες του με τους προπονητές του, οπότε γι’ αυτόν είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, αφού του έρχεται αυθόρμητα. Έβλεπε μπάσκετ όλη του τη ζωή και το σκέφτεται συνέχεια. Ενώ του φαίνεται πολύ δημιουργικό, να κοουτσάρει παιδιά.

Πως προσεγγίζει νέους παίκτες

Τέλος μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει νέους παίκτες. Είπε πως δουλειά του είναι, να μάθει στα παιδιά πως πρέπει να δουλεύουν σκληρά και να ακούνε. Καθώς και να μένουν συγκεντρωμένα, αλλά και να βάζουν πάντα την ομάδα τους πάνω από τους εαυτούς τους.

Πρέπει να βρεις πως να αγγίξει την καρδιά κάθε παίκτη, καθώς όλοι είναι διαφορετικοί χαρακτήρες. Είναι σημαντικό να ξέρεις σε ποιον πρέπει να φωνάξεις και σε ποιον να δώσεις ένα ποτήρι κρασί. Πρέπει να μπορούν να πάρουν το 100% από κάθε παίκτη, γιατί όλοι κάνουν λάθη, αλλά πρέπει να τα αναγνωρίζουν και να μαθαίνουν από αυτά.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.