Μπάσκετ

Euroleague: Rising Star ο Γιοκουμπάιτις

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022 - 14:08

Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις αναδείχτηκε καλύτερος νέος παίκτης της φετινής Euroleague.

Euroleague: Rising Star ο Γιοκουμπάιτις


Ο 21χρονος γκαρντ της Μπαρτσελόνα αποτελεί τον καλύτερο παίκτη της σεζόν στην διοργάνωση, χάρη στην θετική πρώτη χρονιά στους Καταλανούς όπου κατάφερε να βρει χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Γιοκουμπάιτις, που κατακτά για πρώτη φορά το βραβείο, πήρε την πρώτη θέση επικρατώντας των Βίκτορ Ουεμπανγιάμα της Βιλερμπάν και Μάρεκ Μπλάζεβιτς της Ζαλγκίρις. Το αντίστοιχο περσινό βραβείο είχε κερδίσει ο Ουσμάν Γκαρούμπα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην πρώτη του σεζόν στην Μπαρτσελόνα, είχε μέσο όρο μέσο 7.2 πόντους, 2.8 ασίστ και 7.6 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, με το εντυπωσιακό 59.5% από το τρίποντο και αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι του συνόλου που κατέκτησε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Euroleague και προκρίθηκε βέβαια και στο Final Four του Βελιγραδίου ! Χθες, είχε ανακοινωθεί η βράβευση του Κάιλ Χάινς ως καλύτερου αμυντικού της χρονιάς ενώ νωρίτερα ο Βασίλιε Μίσιτς κέρδισε το βραβείο του πρώτου σκόρερ. Την επόμενη Παρασκευή, στο περιθώριο του Final Four θα ανακοινωθούν και τα… βαριά χαρτιά της διοργάνωσης, του καλύτερου προπονητή και του MVP της σεζόν.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr