Μπάσκετ

Greek Freak λαμπρός τους οδηγεί (vids)

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 - 04:59

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει μεγάλη εμφάνιση (σ.σ.: 40 πόντοι και 11 ριμπάουντ) και τον Χόλιντεϊ να κάνει το καθοριστικό κλέψιμο στο τέλος, οι πρωταθλητές Μπακς νίκησαν μέσα στη Βοστώνη 110-107 το Μιλγουόκι και απέχουν μια νίκη από τους τελικούς στην Ανατολή.

Greek Freak λαμπρός τους οδηγεί (vids)

Η δουλειά έγινε. Και μάλιστα έγινε με τον καλύτερο τρόπο για τους Μπακς. Οι πρωταθλητές του NBA πέτυχαν πολύ σπουδαία νίκη τα ξημερώματα της Πέμπτης. Επικράτησαν των Σέλτικς, 110-107 μέσα στη Βοστώνη και πήραν τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας.

Ο Αντετοκούνμπο πάλευε μόνος του

Η πρώτη περίοδος κύλησε ομαλά. Δυνατή εκκίνηση από τους Μπακς, έμμεση απάντηση από την ομάδα της Βοστώνης. Από το αρχικό 9-2 για το Μιλγουόκι, οι Σέλτικς βρήκαν ρυθμό και επέστρεψαν στο προβάδισμα. Αλλά ο Χόλιντεϊ ήταν αυτός που καθοδήγησε τους πρωταθλητές του NBA. Μάλιστα, έκλεισαν το δωδεκάλεπτο.

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να δείχνει την κλάση του στη δεύτερη περίοδο. Ήταν εξαιρετικός και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Βοστώνη με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ήταν στιγμές που φαίνονταν λες και ο Greek Freak έπαιξε μόνος του. Με όλα αυτά να συμβαίνουν, τον Τέιτουμ να καθοδηγεί τους Σέλτικς, το ημίχρονο έληξε 54-47.

Οι Μπακς με μεγάλη ανατροπή επέστρεψαν

Η τρίτη περίοδος ανήκε στη Βοστώνη. Οι Σέλτικς, με καλά ποσοστά από μακρινή απόσταση, με σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση, άρχιζαν να χτίζουν μια διαφορά. Ναι μεν το Μιλγουόκι κατάφερε να πλησιάσει στους 3 πόντους (59-56), αλλά η δε Βοστώνη είχε απαντήσεις. Με τα μακρινά σουτ διατήρησε το πάνω χέρι, Σμαρτ και Μπράουν βγήκαν μπροστά και το δωδεκάλεπτο έληξε 86-77.

Όσο κι αν φαίνονταν να ελέγχουν οι Σέλτικς πλήρως το ματς, αυτό δεν συνέβη τελικά. Το πείσμα του Αντετοκούνμπο, μαζί με την εμπειρία και την ψυχραιμία ορισμένων συμπαικτών του, καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό. Η Βοστώνη προηγήθηκε με 14 πόντους (σ.σ.: 93-79) διαφορά, αλλά το Μιλγουόκι την «ροκάνισε» σιγά-σιγά. Έτσι φτάσαμε στα 37 δευτερόλεπτα, όταν τα τρίποντα του Γιάννη και του Χόλιντεϊ έφεραν το ματς στο 105-105!

Οι σούπερ άμυνες του Χόλιντεϊ

Ο Τέιτουμε ευστόχησε στις βολές, ο Greek Freak με 1/2 βολές μείωσε στον πόντο (107-106). Χαμένη η δεύτερη, επιθετικό ριμπάουντ του Πόρτις και 10-7-108. Εξαιρετική άμυνα του Χόλιντεϊ στον Σμαρτ και κόψιμο. Δύο στις δύο βολές του Κόνατον για το 107-110. Με τον Χόλιντεϊ να κάνει νέο κλέψιμο, 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος στον Σμαρτ, χαρίζοντας τη νίκη στους Μπακς.

Τα δεκάλεπτα: 26-28, 54-47, 86-77, 107-110.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr