Μπάσκετ

Η Εφές «έμπλεξε» πριν το Final-4 της Euroleague (vids)

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 - 22:16

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού ηττήθηκε 79-73 από την Καρσίγιακα στη Σμύρνη, που ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά. Την Κυριακή το τρίτο ματς.

Η Εφές «έμπλεξε» πριν το Final-4 της Euroleague (vids)

Η προετοιμασία της Εφές για το Final-4 της Euroleague μόνο ήρεμα δεν εξελίσσεται. Η ομάδα του Αταμάν ήθελε να τελειώσει απόψε τη σειρά με την Καρσίγιακα, για τον πρώτο γύρο των πλέι οφ στην Τουρκία. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης νίκησε 80-66 στο πρώτο ματς στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά απόψε, στο δεύτερο ματς που έγινε στη Σμύρνη, ηττήθηκε 79-73. Με την Πινάρ να ισοφαρίζει σε 1-1 τη σειρά και να την οδηγεί σε τρίτο ματς, την Κυριακή. Η Εφές «έμπλεξε» πριν το Final-4 της Euroleague.

«Πονοκέφαλος» για Εφές και Αταμάν

Η επιστροφή του Λάρκιν δεν έκανε τελικά τη διαφορά για την Εφές, στο δεύτερο ματς της σειράς με την Καρσίγιακα. Σε ένα κατάμεστο κλειστό, στη Σμύρνη, η Καρσίγια καθοδηγούμενη από τους Ρολ και Τέιλορ πέτυχε μια μεγάλη νίκη. Επικράτησε 79-73 και πλέον οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους, την Κυριακή 15 Μαΐου. Με την προετοιμασία για τον ημιτελικό του Final-4 της Euroleague να γίνεται μετ’ εμποδίων. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πώς ο Αταμάν έχει και τους «πονοκεφάλους» με τους τραυματισμούς των Μίσιτς, Σίμον και Μπομπουά που θέλουν να είναι έτοιμοι για τους αγώνες στο Βελιγράδι.

Όλα τα λεφτά η τριάδα Ρολ, Τέιλορ και Τάιους

Η Καρσίγιακα κατάφερε να έχει το πάνω χέρι στο ματς στο πρώτο μέρος. Ανταποκρίθηκε στο υψηλό τέμπο και σκόραρε 49 πόντους, απέναντι στους 42 της Εφές. Με τη διαφορά στο ματς να «χτίζεται» ουσιαστικά στη δεύτερη περίοδο. Στο δεύτερο μέρος και ειδικά στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, όταν η Εφές γύρισε το ματς και προσπέρασε, η Καρσίγιακα βρήκε λύσεις. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Με πρώτους σκόρερ τους δύο γκαρντ της, τον Τέιλορ και τον Ρολ που πέτυχαν από 20 πόντους ο καθένας. Καταλυτική ήταν η παρουσία και τους Τάιους. Με 12 πόντους, ισάριθμα ριμπάουντ και 5 κοψίματα έκανε τη διαφορά. Από την άλλη, Σίνγκλετον και Ντάνστον πάλευαν, αλλά δεν είχαν ουσιαστικά βοήθειες. Οι δυο Αμερικανοί σκόραραν 15 και 13 πόντους, αντίστοιχα. Με τον Λάρκιν που επέστρεψε να έχει 11, αλλά με 1/7 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 49-42, 63-57, 79-73.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr