Μπάσκετ

Αποσύρθηκε ο Ομάρ Κουκ

Κυριακή, 15 Μαΐου 2022 - 14:04

Ο Αμερικανός, Ομάρ Κουκ σε ηλικία 40 ετών ανακοίνωσε την απόσυρση του από τα παρκέ μετά από 600 παιχνίδια σε πρωταθλήματα αλλά και σχεδόν 200 παιχνίδια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις του μπάσκετ.

Αποσύρθηκε ο Ομάρ Κουκ

Ο Κουκ ξεκίνησε την καριέρα του στην Ευρώπη με την φανέλα της Βέλγικης Μονς την σεζόν 2005-06.

Ο πόιντ γκαρντ στην συνέχεια πήγε στον Ερυθρό Αστέρα αλλά την μεγάλη καριέρα την έκανε στην ACB της Ισπανίας όπου έπαιξε μεταξύ άλλων σε Μάλαγα, Βαλένθια, Μπασκόνια, Γκραν Κανάρια και Μπούργος (που υποβιβάστηκε φέτος στην δεύτερη κατηγορία) με μια ενδιάμεση στάση στο Μιλάνο.

Στο ΝΒΑ μέτρησε 22 συμμετοχές με την φανέλα των Πόρτλαντ Μπλέιζερς και των Τορόντο Ράπτορς ενώ το 2008 πήρε και διαβατήριο του Μαυροβουνίου και αγωνίστηκε με τα συγκεκριμένα χρώματα.

Τελευταίος του σταθμός ήταν η Σαραγόσα και στο τελευταίο ματς και την νίκη επί της Μούρθια εκτός, ο Κουκ ανακοίνωσε δακρυσμένος το τέλος της μεγάλης του καριέρας.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr