Μπάσκετ

Τα τρίποντα των Σέλτικς έστειλαν... διακοπές τον Γιάννη [vids]

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 - 01:03

Το «ταξίδι» του Greek Freak και των πρωταθλητών Μπακς στα φετινά πλέι οφ του NBA τελείωσε στη Βοστώνη. Στο Game 7 της σειράς, οι Σέλτικς με 22/55 τρίποντα συνέτριψαν 109-81 το Μιλγουόκι που είχε μόλις 4/33. Ο Αντετοκούνμπο άγγιξε το triple-double, αλλά έγραψε ιστορία.

Τα τρίποντα των Σέλτικς έστειλαν... διακοπές τον Γιάννη [vids]

Οι ελπίδες των Μπακς για να βρεθούν και φέτος στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας έσβησαν στη Βοστώνη. Σε μια δύσκολη νύχτα για το Μιλγουόκι. Απέναντί τους οι πρωταθλητές είχαν μια ομάδα που έδειξε στο μεγαλύτερο διάστημα πώς ήθελε να περάσει από το ζευγάρι. Διότι σε ένα ματς που η μπάλα «έκαιγε», το 40% στο τρίποντο με 22/55 έκανε τη διαφορά! Στην άλλη πλευρά, η παρέα του Γιάννη ήταν απελπιστικά άστοχη με 4/33 τρίποντα και ποσοστό 12,1%.

Απίθανος Greek Freak - Έγραψε ιστορία

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε μια ακόμα συγκλονιστική εμφάνιση. Πέτυχε 25 πόντους, μάζεψε 20 ριμπάουντ, έδωσε 9 ασίστ. Μία... ανάσα από το triple-double ο Έλληνας σταρ του NBA. Η ομάδα του δεν κατάφερε να φτάσει στην πρόκριση στους τελικού της Ανατολής. Εκεί που πήγε τελικά η Βοστώνη και θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας το Μαΐάμι. Ο Greek Freak, ωστόσο, με τις επιδόσεις του σε αυτή τη σειρά, στους ημιτελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας θα μείνει στην ιστορία. Έγινε ο πρώτος παίκτης στο NBA που σε μια σειρά των πλέιφ οφ με 200 πόντους, 100 ριμπάουντ και 50 ασίστ!

Ο απίθανος Γκραντ Γουίλιαμς

Όλοι περίμεναν πώς τα «βαριά... χαρτιά» της Βοστώνης θα έκαναν τη διαφορά. Αλλά στο Game 7 με το Μιλγουόκι εμφανίστηκε ένας αφανής... ήρωας. Ο Γκραντ Γουίλιαμς. Δεν ήταν οι 25 πόντοι που πέτυχε κάνοντας ρεκόρ καριέρας. Αλλά με τα 7/18 τρίποντα που σημείωσε διέλυσαν την άμυνα των Μπακς. Από κοντά και ο Πρίτσαρντ που επίσης άφησε το στίγμα του. Με 14 πόντους και 4/6 τρίποντα. Ο Τέιτουμ σταθερός σε ένα ακόμα ματς με 23 πόντους και 5/9 τρίποντα! Ο Μπράουν σημείωσε 19 και ο Σμαρτ 11 πόντους, αντίστοιχα.

Η μορφή του Game 7

Το Μιλγουόκι στην πρώτη περίοδο κατάφερε να μείνει στο ματς. Προηγήθηκε 26-20 κι έδειξε να ελέγχει το ματς. Αλλά τα εύκολα λάθη, τα χαμηλά ποσοστά του και τα εξαιρετική των Σέλτικς από μακριά, άλλααν άρδην την κατάσταση στη συνέχεια. Ειδικότερα στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο. Η Βοστώνη έκανε επί μέρους 59-38 και βρέθηκε να προηγείται 79-64. Όλα είχαν τελειώσει και το μοναδικό που άλλαξε στο τέλος ήταν η διαφορά που πήραν οι γηπεδούχοι, φτάνοντας το 109-81. Οι 21 πόντοι του Χόλεντεϊ, οι 15 πόντοι και τα 10 ριμπάουντ του Λόπες και οι 10 του Πόρτις, δεν δημιούργησαν πρόβλημα στους Σέλτικς, στη «μάχη» για την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής.

Τα δωδεκάλεπτα: 20-26, 48-43, 79-64, 109-81.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr