Μπάσκετ

Euroleague: Ο Νίκολα Μίροτιτς MVP της χρονιάς!

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 - 14:15

Ο Νίκολα Μίροτιτς της Μπαρτσελόνα αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της φετινής σεζόν.

Euroleague: Ο Νίκολα Μίροτιτς MVP της χρονιάς!

Ο 31χρονος φόργουορντ «εξαργύρωσε» την εξαιρετική φετινή χρονιά με τους Καταλανούς καθώς ηγήθηκε στην πορεία προς την κατάκτηση της πρωτης θέσης και της πρόκρισης στο Final Four. Την φετινή σεζόν, ο άσος της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε 16.6 πόντους, 5.1 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ μέσο όρο με 65.6% στα σουτ, 45.5% στα τρίποντα και 87.5% στις βολές σε 24 λεπτά συμμετοχής. Ο Μίροτιτς αναδείχτηκε για πρώτη φορά φέτος MVP της διοργάνωσης και παρέλαβε το βραβείο από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Στις δηλώσεις του, δεν παρέλειψε μάλιστα να… ευχαριστήσει τον συμπαίκτη του, Νικ Καλάθη: «Πριν από μερικές εβδομάδες, ο καλός μου φίλος, Νικ Καλάθης μου είπε αν αναδειχθώ MVP να τον θυμηθώ στην ομιλία μου και του είπα ότι θα το κάνω. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω τον Νικ Καλάθη γιατί κάνει την ζωή μου πιο εύκολη στο παρκέ. Είναι ένας απίστευτος φίλος και συμπαίκτης».

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί και ο καλύτερος τεχνικός της χρονιάς, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να κατακτά την πρώτη θέση.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr