Μπάσκετ

Η άμυνα των Γουόριορς «κατάπιε» το Ντάλας [vids]

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 - 06:29

Το Γκόλντεν Στέιτ κράτησε τους Μάβερικς χαμηλά (σ.σ: 36% στα δίποντα και 22,9% στα τρίποντα) στην ευστοχία. Οδήγησε τον Ντόντσιτς σε 7 λάθη και επικράτησε 112-87 στο πρώτο ματς για τους τελικούς της Δύσης.

Η άμυνα των Γουόριορς «κατάπιε» το Ντάλας [vids]

Η σειρά των τελικών στη Δύση ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Με το Game 1 στην έδρα του Γκόλντεν Στέιτ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούσαν ότι το Ντάλας με το υπέρ του momentum», θα μπορούσε να κάνει break με το… καλημέρα στη σειρά. Όλοι τους, όπως αποδείχθηκε στο παρκέ, έκαναν λάθος. Κι αυτό γιατί οι Γουόριορς ήθελαν περισσότερο η νίκη. Το έδειξαν και την κατέκτησαν.

Άμυνα για σεμινάριο

Παρότι ο Κλέι Τόμπσον ήταν απελπιστικά άστοχος στο πρώτο ημίχρονο, οι άλλοι παίκτες του Στιβ Κερ ήταν πιστοί στο πλάνο. Το Γκόλντεν Στέιτ έπαιξε πολύ καλά στην άμυνα. Στοχευμένη άμυνα. Κράτησαν το Ντάλας στο 36% στα δίποντα και στο 22,9% στα τρίποντα. Διότι ήταν προσαρμοσμένη πάνω στον Ντόντσιτς. Ο Σλοβένος πέτυχε μεν 20 πόντους, αλλά αυτοί δεν βοήθησαν σχεδόν καθόλου τους Μάβερικς. Κι αυτό καθώς ανάγκασαν τον νεαρό γκαρντ να υποπέσει σε 7 λάθη.

Το ήθελαν περισσότερο

Πολλές άμυνες δεν του επέτρεψαν να παίξει όπως ξέρει, να προσφέρει ό,τι μπορεί. Με τη διαφορά να μεγαλώνει στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κάρι μαζί με τον Γουίγκινς ήταν οι παίκτες που έκαναν τη διαφορά επιθετικά. Στην πλευρά του Ντάλας. Αρκετά λάθη, αστοχία και το σκορ ξέφυγε. Η πρώτη περίοδος έληξε 28-18, με το Γκόλντεν Στέιτ να φέρνει στο ματς στα μέτρα του και να κλείνει το ημίχρονο με σκορ 54-45. Στην 3η περίοδο, όμως, οι Γουόριορς ανέβασαν στροφές. Με τον Τόμπσον να μπαίνει στην εξίσωση του σκοραρίσματος.

Πέτυχαν το στόχο τους

Από τους 0 πόντους του πρώτου μέρους, σημείωσε 15 στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κάρι έκανε νταμπλ-νταμπλ με 21 πόντους, 12 ασίστ. Η ομάδα του Κερ είχε επτά διψήφιους, είχε 16 ριμπάουντ παραπάνω, 10 περισσότερες ασίστ και το εντυπωσιακό 7/1 στα κοψίματα. Έτσι στο τέλος της τρίτης περιόδου το σκορ έγινε 88-69. Για να ξεπεράσει τους 20 πόντους στην τελευταία περίοδο, να αγγίξει τους 30 και να κλείνει τελικά στο +25, 112-87.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε και το στατιστικό της αναμέτρησης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr