Μπάσκετ

Ο Μίτσιτς έστειλε την Εφές στον τελικό [vids]

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 - 20:50

Ο Σέρβος γκαρντ της τουρκικής ομάδας με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο «σκότωσε» τον Ολυμπιακό και έδωσε τη νίκη 77-74.

Ο Μίτσιτς έστειλε την Εφές στον τελικό [vids]

Το φινάλε του πρώτου ημιτελικού της Euroleague ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Εφές κρίθηκε με ένα σουτ. Ένα σουτ σε «νεκρό» χρόνο. Από τον Βασίλιε Μίτσιτς. Με τον Βεζένκοφ να παίζει άμυνα πάνω στον γκαρντ της τουρκικής ομάδας. Αλλά ο Σέρβος έβαλε το τρίποντο της… ζωής του. Με αυτό το σουτ η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον Back2Back τίτλο στη διοργάνωση, καθώς νίκησε 77-74 και πέρασε στον τελικό.

Ιδανική εκκίνηση

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε κυριαρχώντας και στις δύο πλευρές του παρκέ, στα πρώτα 5 λεπτά. Με τον Φαλ να είναι σημείο αναφοράς στην επίθεση. Ο Γάλλος σέντερ ήταν εξαιρετικός. Πέτυχε 5 πόντους, έδωσε μια ασίστ και δέσποζε μέσα στις ρακέτες. Ναι μεν η Εφές προηγήθηκε 5-4, αλλά ακολούθησε σερί 8-0 από τους «ερυθρόλευκους». Με τον Φαλ να είναι ο παίκτης που έφτασε τους 7 πόντους από τους πρώτους 14. Νταμπλ σκορ, 14-7, στο 7ο λεπτό του ματς. Ο Μπαρτζώκας έβγαλε τον Γάλλο για να πάρει ανάσες. Η άμυνα του Ολυμπιακού αποσυντονίστηκε λίγο. Ο Πλάις είχε ήδη δύο φάουλ και μπήκε ο Ντάνστον. Ο Αμερικανός σέντερ με δύο βολές κι ένα «τρελό» τρίποντο μείωσε σε 14-10.. Για να ακολουθήσουν δύο τρίποντα της Εφές και ένα καλάθι του Μίτσιτς για το 14-18. Όμως με τον Σλούκα να έχει μπει στο ματς και να οργανώνει σωστά και τον Παπανικολάου να είναι ψύχραιμος, ο Ολυμπιακός έκανε 7-0 σερί κι έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα 3 πόντων (21-18).

Προβάδισμα στο ημίχρονο

Σε ένα ματς που στο πρώτο μισό του ο Ντόρσεϊ με τον Βεζένκοφ δεν έχουν βοηθήσει, ήταν λογικό να χρειαστεί η βοήθεια άλλων. Ο Σλούκας πέτυχε 5 πόντους, αλλά έδωσε και 5 ασίστ. Κι αυτές ήταν πολύ σημαντικές. Με τον Μάρτιν οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 29-24 στο 13'. Η αντίδραση της Εφές ήταν τα τρίποντα του Λάρκιν. Η είσοδος του ΜακΚίσικ και η ενέργεια που έβγαλε, μετέτρεψαν το 29-29 σε 33-29. Ο Σακίλ ήταν αυτό που με δύο βολές έφερε ξανά τον Ολυμπιακό στο +7 (39-32) στο 17'. Ο Μίτσιτς μπήκε στην… εξίσωση και με δύο τρίποντα ολοκλήρωσε το επί μέρους 10-2 της Εφές που την έφερε μπροστά με 42-41, για να σκοράρει ξανά ο ΜακΚίσικ για το 43-42 του πρώτου ημιχρόνου.

Το γύρισε η Εφές, «ζεστάθηκε» ο Ντόρσεϊ

Η Εφές βρήκε στο πρόσωπο του Μπράιαντ μια επιπλέον σημαντική λύση στην επίθεση. Ο φόργουορντ της Αναντολού με τα τρίποντά του, στο διάστημα που ο Ολυμπιακός είχε θέματα σε άμυνα και επίθεση έφερε την Εφές στο +11 (48-59). Εκεί, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» βελτιώθηκαν στην άμυνα, ενώ πήρε… μπροστά τόσο ο Βεζένκοφ όσο και ο Ντόρσεϊ. Το τρίποντο του πρώτου έκανε το 56-62, ενώ μετά ανέλαβε ο ομογενής γκαρντ. Με το δικό του τρίποντο στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 63-66.

Το τρίποντο της… ζωής του Μίτσιτς

Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η Εφές σκόραρε με μεγάλη δυσκολία, κυρίως με δεύτερες επιθέσεις, αλλά και στο φινάλε των 24 δευτερολέπτων. Ο Λάρκιν την έφερε στο +5 (65-70). Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός είχε τον ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν εκείνος που πέτυχε δύο βολές και ένα δίποντο για να μειώσει στον πόντο (69-70). Η βιασύνη του Ντόρσεϊ μετά από καλή άμυνα και η λάθος πάσα για τον ΜακΚίσικ, δεν έδωσε στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να προηγηθεί. Με τις βολές από τις δύο πλευρές, χαμένες από Ντόρσεϊ, Λάρκιν και Μίτσιτς, ο Σλούκας ήταν ο πρώτος που έβαλε και τις δύο (72-74, 1:01). Μια ακόμα άμυνα, καλάθι του Μάρτιν και ισοπαλία στα 19,5 δευτερόλεπτα (74-74). Με τον Μίτσιτς να ευστοχεί στο τρίποντο της ζωής του και δίνει στην Εφές τη νίκη 77-74, στέλνοντάς την στον τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 43-42, 63-66, 74-77.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.