Μπάσκετ

Euroleague: Μπερτομέου επί παντός επιστητού!

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 - 11:28

Ο Τζόρντι Μπερτομέου τοποθετήθηκε για το μέλλον του στην κορυφαία ευρωπαϊκή λίγκα, τις ρωσικές ομάδες, τα εγγυημένα συμβόλαια, ενώ την ίδια ώρα δημοσιεύματα φέρουν τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα να αναλαμβάνει υψηλή διοικητική θέση στην διοργάνωση.

 

Euroleague: Μπερτομέου επί παντός επιστητού!

Ο Ισπανός διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, προσέφερε μια σειρά από ειδήσεις στο περιθώριο της τελικής φάσης της διοργάνωσης καθώς μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε σε όλα σχεδόν τα φλέγοντα ζητήματα της λίγκας. «Για περισσότερο από δύο δεκαετίες καμία ομάδα δεν θέλησε να με μετακινήσει. Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ, επιβιώσαμε των κρίσεων, αλλά σε τελική ανάλυση δε νομίζω ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ ενδιαφέρεται τόσο πολύ να μάθει για το τι θα κάνω εγώ. Είμαι ο CEO, μέχρι να αποφασιστεί κάτι διαφορετικό. Απ’ ό,τι ενημερώθηκα, τον περασμένο Οκτώβριο, με ψήφους 6-5, οι ομάδες αποφάσισαν να λήξει η θητεία μου στις 30 Ιουνίου. Αν αυτή η απόφαση ισχύει ακόμη, δεν μένει παρά να εφαρμοστεί» τόνισε για το μέλλον του και στην συνέχεια αναφέρθηκε για τις ρωσικές ομάδες;

«Η απόφαση του Δ.Σ. για τις ρωσικές ομάδες αποτελεί θέμα χρόνου. Ωστόσο, φαντάζει μη ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι είναι εύκολο να παίξουν την επόμενη χρονιά. Και αυτό έχει να κάνει με την πολεμική επιχείρηση που ξεκίνησε η κυβέρνηση της χώρας του, η οποία ενεργοποιεί τον όρο της ανωτέρας βίας. Πως μπορούμε να αναγκάσουμε τα κράτη που έχουν εναντιωθεί στον πόλεμο, να υποδεχθούν ομάδες από την Ρωσία στα εδάφη τους; Η ΤΣΣΚΑ θα παραμείνει μέτοχος και εννοείται ότι θα διατηρήσει το δικαίωμα ψήφου της στο board. Οι δύο θέσεις που θα προκύψουν από το συμβόλαιο της αλλά και από την VTB League, θα καλυφθούν μέσω της διαδικασίας της wild card». Τέλος, ο Ισπανός παράγοντας αναφέρθηκε και για την επόμενη διοργανώτρια της τελικής φάσης: «Η πόλη που θα αναλάβει το επόμενο Final Four θα γίνει γνωστή μέσα στο καλοκαίρι. Έχουμε ήδη μερικές υποψηφιότητες ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια ελπίζω ότι ένα Final 4 θα γίνει στο νέο Μπερναμπέου της Μαδρίτης, που θα έχει και ένα υπερσύγχρονο γήπεδο μπάσκετ με όλες τις ανέσεις».

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ώρες υπήρξαν δημοσιεύματα από το Βελιγράδι που κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση για την παρουσία του Ντέγιαν Μποντιρόγκα στην διοίκηση της Euroleague. Ο Σέρβος απολαμβανει την υποστήριξη αρκετών συλλόγων έχοντας περάσει και από διοικητικά πόστα και η υπόθεση του αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην επόμενη επόμενη συνάντηση των ομάδων-μετόχων, η οποία θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 25 Μαΐου.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr