Μπάσκετ

Το Μαυροβούνιο στο Eurobasket 2022

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 - 22:46

Μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, οι Μαυροβούνιοι θα πάρουν τη θέση της στον α'  όμιλο.

Το Μαυροβούνιο στο Eurobasket 2022

Η FIBA έχει αποκλείσει τη Ρωσία και τις ρωσικές ομάδες από τις διοργανώσεις της. Στο πλαίσιο αυτό, μια σημαντική αλλαγή έγινε στο Eurobasket του 2022. Η Ρωσία είχε πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης, αλλά τελικά δεν θα είναι εκεί. Με το Μαυροβούνιο να παίρνει τη θέση της.

Στον πρώτο όμιλο οι Μαυροβούνιοι

Ρωσία και Λευκορωσία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, έχει τεθεί εκτός διεθνών διοργανώσεων στο μπάσκετ. Με την απόφαση της FIBA. Η οποία σήμερα έκανε γνωστή την ομάδα που θα πάρει τη θέση των Ρώσων και θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτή είναι το Μαυροβούνιο. Το οποίο τοποθετήθηκε στον πρώτο όμιλο, εκεί που ήταν η Ρωσία. Οι Μαυροβούνιοι θα δώσουν τους αγώνες του στη Τυφλίδα. Στο ίδιο γκρουπ είναι ακόμα η Ισπανία, η Τουρκία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία και η διοργανώτρια Γεωργία.

Οι τέσσερις όμιλοι του Eurobasket 2022

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η τελική μορφή που έχουν οι όμιλοι στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι οι ακόλουθοι...

  • Α' όμιλος: Ισπανία, Τουρκία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γεωργία, Μαυροβούνιο
  • Β' όμιλος: Γαλλία, Λιθουανία, Σλοβενία, Γερμανία, Ουγγαρία, Βοσνία
  • Γ' όμιλος: Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία, Εσθονία
  • Δ' όμιλος: Σερβία, Φιλανδία, Ισραήλ, Τσεχία, Πολωνία, Ολλανδία

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr