Μπάσκετ

Με επιστροφή Νέντοβιτς Παναθηναϊκός-Αρης 109-79 (vid)

Κυριακή, 22 Μαΐου 2022 - 22:10

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα 109-79 τον Άρη στο ΟΑΚΑ για το Game 1 των playoffs της Basket League και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

 

Με επιστροφή Νέντοβιτς Παναθηναϊκός-Αρης 109-79 (vid)

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στην πρεμιέρα των playoffs και με την εύκολη νίκη του απέναντι στον Άρη με 109-79 έκανε το πρώτο βήμα (από τα δύο που χρειάζονται) για τη πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League.

H ομάδα του Παναθηναϊκού βρέθηκε να προηγείται από το πρώτο δεκάλεπτο με 21 πόντους διαφορά (34-13) και ουσιαστικά να «καθαρίζει» με την υπόθεση της νίκης, κάνοντας εν συνεχεία την απαραίτητη διαχείριση στο rotation . Η είδηση της βραδιάς δεν ήταν άλλη από την επιστροφή του Νεμάνια Νέντοβιτς στην ενεργό δράση, ο οποίος «πάτησε» παρκέ ύστερα από ενάμιση μήνα και φρόντισε να κάνει αισθητή (στο δεύτερο ημίχρονο) την παρουσία του.

Από την άλλη, ο Γιάννης Καστρίτης είδε τους παίκτες του να είναι παθητικοί και να μην έχουν σωστές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να περιοριστούν πολύ γρήγορα σε ρόλο κομπάρσου.

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης φάνηκε από το πρώτο δεκάλεπτο , αλλά οι γηπεδούχοι ήθελαν να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο, τη στιγμή που ο Καστρίτης ζητούσε μια αντίδραση από τους παίκτες του. Με καλάθι του Πουλιανίτη η διαφορά έπεσε έπειτα από ώρα κάτω από τους 20 (38-20), γεγονός που υποχρέωσε τον Βόβορα σε τάιμ-άουτ, θέλοντας να αποφύγει τα δείγματα χαλάρωσης. Τομτάιμ άουτ έπαιξε τον ρόλο και οι παίκτες του τριφυλλιού ανέβασαν και πάλι ρυθμούς, καθώς με μπροστάρη τον Γουάιτ έτρεξαν σερί 12-0 (50-20) και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 52-24.

Σο δεύτερο ο Παναθηναϊκός συνέχιζε με μία από τα ίδια πυροβολούσε όπως και όποτε ήθελε, καθώς στην επιθετική εξίσωση μπήκε πολύ δυνατά και ο Νέντοβιτς, που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν πολύ… ήσυχος, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τον Παναθηναϊκό να διατηρεί απόσταση κοντά στο +30 (73-46), και ο Παπαπέτρου με δύο βολές έανε το (76-46), με την περίοδο να κλείνει στο 80-49.

Το όνομα του Πέιτον Σίβα έλαμψε στην τέταρτη περίοδο , με το τελευταίο απόκτημα του Παναθηναϊκού να είναι χωρίς πόντο μέχρι εκείνο το σημείο, ωστόσο σε αυτά τα τελαυταία δέκα λεπτά σημείωσε και τους 11 πόντους του, έχοντας 3/5 τρίποντα, ζεσταίνοντας και το «κλίμα» στο ΟΑΚΑ.

Με τελικό σκορ 109-79 οι «πράσινοι» έφτασαν στο 1-0 χωρίς να αφήσουν κανένα περιθώριο για περαιτέρω κριτική.

Τα δεκάλεπτα: 34-13, 52-24, 80-49, 109-79.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

PHOTO GALLERY

Με επιστροφή Νέντοβιτς Παναθηναϊκός-Αρης 109-79 (vid)
Με επιστροφή Νέντοβιτς Παναθηναϊκός-Αρης 109-79 (vid)
Με επιστροφή Νέντοβιτς Παναθηναϊκός-Αρης 109-79 (vid)
Με επιστροφή Νέντοβιτς Παναθηναϊκός-Αρης 109-79 (vid)