Μπάσκετ

Θρίαμβος της Λάρισας στην παράταση 83-82 τον Κολοσσό

Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 - 20:26

Η ομάδα της Λάρισας πήρε τη νίκη και την πρόκριση για τα ημιτελικά των πλέι οφ της Stoiximan Basket League κόντρα στον Κολοσσό.

Θρίαμβος της Λάρισας στην παράταση 83-82 τον Κολοσσό

Οι Θεσσαλοί χρειάστηκαν το έξτρα πεντάλεπτο αλλά επικράτησαν τελικά στο θρίλερ κόντρα στον Κολοσσό με 83-82 στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Με αυτόν τον τρόπο έκαναν το 2-0 και πέτυχαν ιστορική πρόκριση στην τετράδα του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και οι γηπεδούχοι πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, βρίσκοντας στο πρόσωπο του Μούντι τον ηγέτη τους. Ο βραχύσωμος γκαρντ έβαλε κρίσιμες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα καθώς επίσης και το λέι απ της ισοφάρισης οδηγώντας το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο. Οι γηπεδούχοι έκαναν τεράστια ανατροπή , έτρεξαν ένα σερί 11-2 στα τελευταία δύο λεπτά και έμειναν ζωντανοί στο ματς.

Στο έξτρα 5 λεπτο της παράτασης και οι δύο ομάδες ήταν κοντά, με την Λάρισα όμως να κερδίζει τη μάχη των βολών, τον Μίλερ να χάνει το καλάθι της νίκης και να στέλνει την ομάδα της Θεσσαλίας στα ημιτελικά. Κορυφαίος παίκτης για τους γηπεδούχους ήταν ο Ζάρας με 18 πόντους και 4/9 τρίποντα, ενώ ο Μούντι είχε 15 και ο Μάριτς 16. Για τον Κολοσσό πρώτος σκόρερ ήταν ο Φλόιντ με 23 πόντους.

Ο αγώνας

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση φτάνοντας στο 2-10 με τον Ποτ μετά από περίπου τρία αγωνιστικά λεπτά, ενώ ο Κρουμπάλι διαμόρφωσε το 6-12 στο 5'. Ο Κολοσσός κατάφερε να κρατήσει την Λάρισα μακριά από το σκοράρισμα στο επόμενο διάστημα ανεβάζοντας παράλληλα τη διαφορά στους 12 πόντους (6-18) από τρίποντο του Μομίροφ. Παρόλα αυτά, Κρουμπάλι και Μούντι με ένα 8-0 σερί των Θεσσαλών έφεραν το ματς στο -4, με τον Μούντι να αναλαμβάνει δράση.

Ο Κολοσσός αποσπάστηκε εκ νέου, όμως οι Θεσσαλείς δεν το επέτρεψαν. Έτρεξαν νέο σερί, αυτή τη φορά 9-0 και έφεραν το ματς στα ίσα (31-31). Οι Ροδίτες είχαν το πάνω χέρι στα επιθετικά ριμπάουντ (9-2), όμως οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στα κλεψίματα (5-2).

Το μεγάλο ντέρμπι όπως εξελίχθηκε κράτησε τον συναγωνισμό και στο δεύτερο μισό, με τον Κολοσσό να παλεύει να χτίσει ένα προβάδισμα. Τα λάθη, σε συνδυασμό με το μομέντουμ που είχε αποκτήσει η Λάρισα δεν το επέτρεψαν, με τον Ζάρα να κάνει τη διαφορά από την περιφέρεια. Η ομάδαν των Λαρισαίων έμεινε κοντά, ενώ ένα κρίσιμο τρίποντο του Παπαντωνίου στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έβαλε "φωτιά" στο ματς (57-59). Η Λάρισα μείωσε στο δίποντο, την ώρα που οι 1/2 βολές του Τιλί έδωσαν ζωή στους γηπεδούχους.

Ο Στέφαν Μούντι ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τη Λάρισα κόντρα στο Κολοσσό αφού έστειλε το ματς στην παράταση, με βολές και ένα λέι απ .

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι ισοπαλίες συνεχίστηκαν, με τη Λάρισα να έχει το πάνω χέρι χάρη στις δύο βολές που πέτυχε στο ξεκίνημα, την ώρα που η άμυνά της έκρινε πολύτιμες κατοχές. Ο Κολοσσός πληγώθηκε από τα φάουλ καθώς τρεις παίκτες της αποβλήθηκαν με πέντε φάουλ, με δύο λεπτά να απομένουν στο ρολόι. Η Λάρισα κέρδισε τη μάχη των βολών.

Στο 2'49'' πριν το τέλος ο Μάριτς από τις βολές διαμόρφωσε το 79-77 και αργότερα το 81-78 για το +3 της Λάρισας για πρώτη φορά στο ματς. Ο Οικονομόπουλος έκανε το 83-82, σκορ με το οποίο επικράτησε η ομάδα του Τακιανού γράφοντας ιστορία.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φούφης, Κάρδαρης, Μαλαμάς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-20, 32-35, 54-59, 72-72 (κ.α), 83-82

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

PHOTO GALLERY

Θρίαμβος της Λάρισας στην παράταση 83-82 τον Κολοσσό
Θρίαμβος της Λάρισας στην παράταση 83-82 τον Κολοσσό
Θρίαμβος της Λάρισας στην παράταση 83-82 τον Κολοσσό