Μπάσκετ

Με εκπληκτικό Καλάθη άνοιξε το... σκορ η Μπαρτσελόνα [vid]

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 - 23:59

Ο διεθνής γκαρντ έχασε για ένα ριμπάουντ το triple-double, αλλά οδήγησε τους Καταλανούς στην πρώτη νίκη σε πλέι οφ. Ντέιβις και Έξουμ πέτυχε από 16 πόντους.

Με εκπληκτικό Καλάθη άνοιξε το... σκορ η Μπαρτσελόνα [vid]

Με το δεξί ξεκίνησε η Μπαρτσελόνα τα ισπανικά play offs. Επικράτησε 93-82 της Γκραν Κανάρια στη Βαρκελώνη και έκανε το 1-0 για την προημιτελικά φάση. Οι Καταλανοί είχαν ως πρώτους σκόρερ, τον Ντέιβις και τον Έξουμ με 16 πόντους. Αλλά αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Νικ Καλάθης. Ο ομογενής γκαρντ τελείωσε το ματς με 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 12 ασίστ.

Βάσεις από το πρώτο ημίχρονο

Η Μπαρτσελόνα πήγε το ματς σε μεγάλο σκορ, στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μίροτιτς ήταν πρώτος σκόρερ στο δεκάλεπτο με τους 9 πόντους του. Καθοδήγησε την Μπαρτσελόνα, η οποία κατάφερε να «χτυπήσει» στο ανοικτό γήπεδο. Με τον τρόπο αυτό «έχτισε» μια διαφορά 7 πόντων με το φινάλε της πρώτης περιόδου. Λίγο πριν τα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου, οι Καταλανοί προηγήθηκαν 34-20 (13'), αλλά οι νησιώτες επέστρεψαν στο ματς. Σλότερ, Πουστοβόι και Σούρνα έδωσε λύσεις στην επίθεση, με την Γκραν Κανάρια να μειώνει σε 39-35 στο 17'. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους κατάφερε να αποκτήσει ξανά διαφορά (48-39). Με την αστοχία στα τρίποντα (3/14) να αποτελεί θέμα.

Εξαιρετικός Καλάθης

Ο Καλάθης έκανε όλες τις δουλειές. Πόντους όταν χρειάστηκε, ριμπάουντ σε αρκετές φάσεις, ασίστ όποτε είχε ευκαιρία. Η Μπαρτσελόνα διατήρησε το πάνω χέρι στο ματς (56-49, 26'). Η Γκραν Κανάρια προσπάθησε να μειώσει. Στο 28' το σκορ ήταν 63-55, με το τέταρτο φάουλ του Πουστοβόι να αποτελεί πρόβλημα για τους νησιώτες. Οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν τα ποσοστά τους, ενώ είχαν και καλύτερη παρουσία στα ριμπάουντ. Ο Κένι Τσέρι με τρίποντο στο τέλος του δεκαλέπτου, μείωσε σε 67-64. Με την ομάδα του να έχει μόλις 5/22 τρίποντα! Η διαφορά έπεσε στους δύο (72-70) στο 33'. Το τάιμ άουτ του προπονητή της Μπαρτσελόνα απέδωσε. Με σερί 10-2 οι Καταλανοί βρέθηκαν στο 82-72 στο 36'. Με τη διαφορά να μένει στα ίδια επίπεδα και το ματς να λήγει 93-82.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 48-39, 67-64, 93-82.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr