Μπάσκετ

Η Βαλένθια «άλωσε» τη Βιτόρια [vid]

Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 - 22:40

Οι «νυχτερίδες» έκαναν το μπρέικ στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα», επικράτησαν 89-82 της Μπασκόνια και ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά. Τη Δευτέρα το τρίτο ματς των δύο ομάδων στη «Λα Φοντέτα».

Η Βαλένθια «άλωσε» τη Βιτόρια [vid]

Σε ένα ματς δίχως αύριο, η Βαλένθια πήγε στη χώρα των Βάσκων και έκανε το «διπλό». Νίκησε 89-82 την Μπασκόνια στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά. Τη Δευτέρα το τρίτο ματς στη «Λα Φοντέτα».

Το κίνητρο της Βαλένθια

Οι «νυχτερίδες» δεν ήθελαν να πέσουν αμαχητί στη σειρά με την Μπασκόνια. Πόσω δε μάλλον μετά την ήττα στο πρώτο ματς, στην έδρα τους. Κατάφεραν να νικήσουν στη Βιτόρια, με τον εξαιρετικό Γιασιέλ Ριβέρο να κάνει μεγάλο ματς. Ο Κουβανός πέτυχε 27 πόντους, με 31 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Ήταν εντυπωσιακός και στις δύο πλευρές του παρκέ και η Βαλένθια «χρωστά» πολλά σε εκείνον για τη νίκη που πέτυχε. Το ματς πήγε πολύ στη δύναμη κι εκεί οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να έχουν περισσότερες αντοχές. Από την άλλη πλευρά, μόνο ο Άλεξ Πίτερς κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, αλλά έδειχνε απελπιστικά μόνος.

Δυνατά η Μπασκόνια, αντέδρασαν οι «νυχτερίδες»

Οι Βάσκοι άρχισαν καλά το ματς και βρέθηκαν στο 15-6 (5'). Τα τρίποντα του Ριβέρο και η δουλειά του Ισλανδού Χέρμανσον έβαλαν ξανά την Βαλένθια στο ματς. Η οποία έκλεισε την πρώτη περίοδο στο -1 (21-20). Ήταν αισθητό πώς οι φιλοξενούμενοι ρόλαραν καλύτερα στην επίθεση. Με επί μέρους 0-7 πήραν το προβάδισμα και έλεγξαν το ματς. Έτσι, η Βαλένθια το γύρισε και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 46-41.

Η Βαλένθια πατούσε καλύτερα, έβρισκε λύσεις και δεν επέτρεψε στην Μπασκόνια να ξαναμπεί ουσιαστικά στο ματς. Με αποτέλεσμα να μεγαλώσει το προβάδισμά της μετά από 30 αγωνιστικά λεπτά, στο +8 (59-67). Ο Ντούμπλιεβιτς ήταν εξαιρετικός και οι «νυχτερίδες» βρέθηκαν στο +11 (67-78) στο 35'. Ο Γκρέιντζερ με 8 πόντους θέλησε να βάλει ξανά την Μπασκόνια στο ματς, αλλά ένα μακρινό τρίποντο του Βαν Ρόσομ και ένα ακόμα του Χέρμανσον, «κλείδωσαν» τη νίκη της Βαλένθια και το 1-1 στη σειρά. Πολύ καλός ο Ισλανδός με 16 πόντους, 13 είχε ο πρώην παίκτης του Άρη, Ολιβιέ Χάνλαν. Για τους Βάσκους, ο Πίτερς πέτυχε 18, ο Φοντέκιο 14 και ο Κοστέλο 13, αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 41-46, 59-67, 82-89.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr