Μπάσκετ

Ασταμάτητο το «εξπρές» της Αρμάνι [vid]

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022 - 00:06

Με κορυφαίο τον Μπαλντάσο, η Αρμάνι νίκησε 87-69 στην έδρα της Σάσσαρι. Έκανε το 3-0 στα ημιτελικά του ιταλικού πρωταθλήματος και για 6η χρονιά στη σειρά θα δώσει το «παρών» στους τελικούς της Lega Basket.

Ασταμάτητο το «εξπρές» της Αρμάνι [vid]

Με κυρίαρχο μπάσκετ και στις δύο πλευρές του γηπέδου, η Αρμάνι ολοκλήρωσε τη δουλειά της. Νίκησε για τρίτη φορά τη Σάσσαρι, αυτή τη φορά 87-69 και με «σκούπα» πέρασε στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος. Για 6η χρονιά στη σειρά θα είναι εκεί, με στόχο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, με αντίπαλο την Βίρτους Μπολόνια. Η σειρά των τελικών ξεκινά την προσεχή Τετάρτη.

Κυριαρχία στο δεύτερο δεκάλεπτο

Η πρώτη περίοδος ανήκε στη Σάσσαρι. Η γηπεδούχος ομάδας μπήκε δυνατά. Προηγήθηκε νωρίς με 7-2, για να απαντήσει το Μιλάνο με δικό του 6-0. Τα κενά διαστήματα στα άμυνα και επίθεση μέτρησαν, με τη Σάσσαρι να αποκτά προβάδισμα 8 πόντων. Νέο 6-0 για το Μιλάνο, αλλά στο φινάλε το τρίποντο του Μπέντζιους διαμόρφωσε το 19-17 του δεκαλέπτου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, ανήκε ολοκληρωτικά στην Αρμάνι. Με τον Μπαλντάσο να σκοράρει και τον Γκραντ να δίνει λύσεις, η Αρμάνι προηγήθηκε με +3. Το σκορ πήγε στο +6 για την Αρμάνι, αλλά ο Τζεντίλε βγήκε μπροστά. Ωστόσο, η ομάδα του Μεσίνα είχε τον έλεγχο. Με τον Σέρχι να κάνει συνεχόμενα κλεψίματα. Ένα ακόμα τρίποντο του Ντατόμε έφερε το Μιλάνο στο +13 και το ημίχρονο έκλεισε 47-34.

Το τελείωσε με τον τρόπο της

Η Σάσσαρι εκμεταλλεύτηκε τις κακές, επιθετικές επιλογές της Αρμάνι στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου. Με σερί 6-0 ξαναμπήκε στο ματς και μείωσε σε 47-40. Το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Μεσίνα έπιασε τόπο. Το Μιλάνο με σερί 5-0 ξέφυγε και πάλι με διψήφια διαφορά. Με τον Ρίτσι να αξιοποιεί την ασίστ του Σέρχι για το +13 και πάλι. Η Αρμάνι είχε καλή κυκλοφορία και σωστές επιλογές και με τον Μέλι βρέθηκε στο +20.

Η Σάσσαρι με τον Ρόμπινσον μείωσε στους 16, αλλά ο Μπαλντάσο με βολές διαμόρφωσε το 71-53 του 30ού λεπτού. Το τελευταίο δεκάλεπτο με διαφορά 18 πόντων είχε διαδικαστικό ρόλο. Η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 20 πόντους. Τη μία ήταν ο Μπαλντάσο, την άλλη ο Σέρχι. Με την Σάσσαρι να μην παρατά το ματς και να μειώνει στο φινάλε σε 87-69.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr