Μπάσκετ

Η Γαλατασαράι του Πιστιόλη είναι εδώ [vids]

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022 - 22:33

Με πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, νίκησε 86-81 την Εφές και ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των ημιτελικών. Η πρόκριση στους τελικούς στην Τουρκία θα κριθεί στο πέμπτο ματς, το Σάββατο.

Η Γαλατασαράι του Πιστιόλη είναι εδώ [vids]

Η ημιτελική σειρά στα πλέι οφ του τουρκικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Γαλατασαράι και την Εφές θα κριθεί σε πέμπτο ματς. Η ομάδα του Ανδρέα Πιστιόλη ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά, νικώντας 86-81 στο τέταρτο ματς. Με ανατροπή στο από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, όπως μαρτυρά και το επί μέρους σκορ στα τελευταία 30 λεπτά (70-58).

Δυνατά η Εφές, το γύρισε η Γαλατά

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης μπήκε καλά στο τέταρτο ματς. Κατάφερε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό το σκοράρισμα της Γαλατασαράι. Με αποτέλεσμα το φινάλε της πρώτης περιόδου να βρει την Εφές στο +7 (23-16). Το μόνο που είχε να κάνει η ομάδα του Πιστιόλη ήταν να παίξει καλύτερη. Στην άμυνα είναι δύσκολο να περιορίσει την Εφές.

Οπότε η λύση ήταν η βελτίωση της επιθετικής της λειτουργίας. Σε αυτό τα πήγε περίφημα. Κατάφερε να σκοράρει 26, 24 και 20 πόντους σε δεύτερο, τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο, αντίστοιχα. Από την άλλη, κράτησε την Αναντολού στους 20, 21 και 17 πόντους, αντίστοιχα. Με επί μέρους 70-58 σε τρία δεκάλεπτα, γύρισε το ματς και έκανε το 2-2.

Κορυφαίος ο Μποστ

Σε ένα ακόμα ματς ο Αμερικανός σκόρερ της Γαλατασαράι ξεχώρισε. Με τους 20 πόντους ήταν κάτι παραπάνω από κομβικός, μιας και έδωσε και 7 ασίστ. Είχε άξιους συμπαραστάτες τον Μπλάκσιρ με 18 πόντους και τον Εντούρ που πέτυχε 12 πόντους (5/6 δίποντα), είχε 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ.

Για μια Γαλατασαράι που ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη στο στόχο, με το εκπληκτικό για τη σημασία του ματς 94% (16/17) στις βολές. Από την πλευρά της Εφές, ο Μίτσιτς είχε 23 πόντους και ο Λάρκιν 17, αλλά δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου βοήθειες από τον πάγκο.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 42-43, 66-64, 86-81.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr