Μπάσκετ

Η Βιλερμπάν με «σκούπα» στους τελικούς [vid]

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2022 - 23:58

Νίκησε 73-61 στην έδρα της Ντιζόν και με 3-0 πέρασε στους τελικούς του γαλλικού πρωταθλήματος. Περιμένει την αντίπαλό της.

Η Βιλερμπάν με «σκούπα» στους τελικούς [vid]

Η διαφορά δυναμικότητας της Βιλερμπάν με την Ντιζόν επιβεβαιώθηκε και στο τρίτο ματς της σειράς, στο πρώτο στην έδρα της Ντιζόν. Η ASVEL είχε από το πρώτο δεκάλεπτο τον έλεγχο του ματς. Με τον τρίποντο του Οκόμπο έκλεισε την πρώτη περίοδο με προβάδισμα 21-19. Στο δεύτερο, η ομάδα του Πάρκερ πάτησε… γκάζι. Οι δύο πόντοι διαφορά που είχαν οι φιλοξενούμενοι, έγιναν 20 (29-49) με το απίθανο, εκτός ισορροπίας, τρίποντο του Τζόουνς.

Δεν χαλάρωσε

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η ASVEL συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο. Με τη διαφορά να έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τους 20 πόντους. Έφτασε τους 28 (33-61) με τον Γκιστ να χάνει ευκαιρία να την στείλει τους 30. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο +25 με το καλάθι, εκτός ισορροπίας, του Στραζέλ (39-64). Λογικό ήταν να πέσει ο ρυθμός της Βιλερμπάν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Έτσι, η Ντιζόν στην τελική ευθεία του ματς βρήκε την ευκαιρία να κατεβάσει τη διαφορά για το τελικό 61-73.

Οι κορυφαίοι

Η τριάδα των Οκόμπο (13π.), Τζόουνς (11π.) και Χάουαρντ (10π.) ξεχώρισαν για την Βιλερμπάν. Με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να αγωνίζεται για 3 λεπτά και να μην σκοράρει. Σε ό,τι αφορά την Ντιζόν, ο Κέλι (20π.) και ο Γουέιρ (13π.) ήταν αυτοί που πάλεψαν περισσότερο. Η Βιλερμπάν περιμένει τον νικητή της σειράς Μονακό-Ορτέζ (σ.σ: 2-0 η Μονακό) για να μάθει τον αντίπαλό της στους τελικούς.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 29-49, 39-64, 61-73.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr