Μπάσκετ

Πρωταθλητής ξανά ο Ερυθρός Αστέρας [vids]

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2022 - 00:51

Τρίτη σερί χρονιά και έκτη συνολικά που οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου κατακτούν την Αδριατική Λίγκα. Στον πέμπτο, επεισοδιακό τελικό νίκησαν 80-77 την Παρτιζάν.

Πρωταθλητής ξανά ο Ερυθρός Αστέρας [vids]

Μετά από έναν επεισοδιακό πέμπτο τελικό που ξεκίνησε στις 21:00 και τελείωσε λίγο μετά τις 00:30, ξημερώματα Τρίτης, ο Ερυθρός Αστέρας αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Αδριατική Λίγκα. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς επικράτησε 80-77 της Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αποτέλεσμα που του έδωσε το απευθείας εισιτήριο για την επόμενη Euroleague. Αλλά είναι δεδομένο πώς ήταν ματς για γερά νεύρα.

Τελικός από… σαράντα κύματα

Με διακοπή στο ημίχρονο, όταν ένας από τους διαιτητές δέχθηκε χτύπημα από οπαδό! Τότε οι διαιτητές ζήτησαν μερική εκκένωση της κερκίδας. Λίγο αργότερα, στην τρίτη περίοδο και πιο συγκεκριμένα 6'46'' για να τελειώσει η περίοδος, όταν δόθηκε το τέταρτο φάουλ στον Κάλινιτς, είχαμε νέες ρίψεις αντικειμένων. Νέα διακοπή, αποχώρηση διαιτητών και ομάδων στα αποδυτήρια. Το γήπεδο άδειασε και μετά ξανάρχισε το ματς για να ολοκληρωθεί.

Η επιστροφή του Ερυθρού Αστέρα

Η Παρτιζάν είχε καλύτερη λειτουργία στο πρώτο ημίχρονο. Ο Πάντερ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Ομπράντοβιτς. Ο πρώην παίκτης ΑΕΚ και Ολυμπιακού σκόραρε 27 πόντους (5/11 τρ.), ενώ θετική εικόνα είχε και ο Αβράμοβιτς με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ. Έτσι κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο με προβάδισμα.

Ωστόσο στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ερυθρός Αστέρας επέστρεψε. Με παίκτη «κλειδί» τον Νταβίντοβατς (15π., 6ρ., 3 κλ.) και καθοριστικό τον Γουόλτερς (12π.. 7ασ.). Κομβικοί ήταν ακόμα οι Κάλινιτς (11π., 6ρ.) και Μίτροβιτς (10π., Ο Αμερικανός γκαρντ με ένα μεγάλο τρίποντο, 57'' πριν το φινάλε, πέτυχε το 78-75 που ήταν το καθοριστικό καλάθι για την έκβαση του ματς, το οποίο έληξε 80-77.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 33-37, 59-58, 80-77.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr