Μπάσκετ

Η Μπάγερν στους τελικούς με τρίτο «διπλό»

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022 - 23:23

Η ομάδα του Μονάχου νίκησε ξανά μέσα στη Βόννη, αυτή τη φορά 87-74. Τώρα θα κοντραριστεί με την Άλμπα Βερολίνο, με στόχο το πρωτάθλημα.

Η Μπάγερν στους τελικούς με τρίτο «διπλό»

Το ζευγάρι της Μπάγερν Μονάχου με την Άλμπα Βερολίνου θα διεκδικήσουν το φετινό πρωτάθλημα στη Γερμανία. Οι Βαυαροί νίκησαν και στο τρίτο εκτός έδρας ματς της ημιτελικής σειράς με τη Βόννη. Αυτή τη φορά με 87-74. Μια σειρά στην οποία η έδρα δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο. Διότι έγινε μπρέικ σε όλα τα ματς. Με την ομάδα του Τρινκέρι να επικρατεί με 3-2 νίκες και να συνεχίζεται στα Play Offs.

«Μίλησε» η εμπειρία

Ναι μεν ο Μπαμπ ήταν πρώτος σκόρερ για την Μπάγερν με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ! Ωστόσο, οι έμπειροι από τέτοια ματς Χάντερ και Ρούμπιτ έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Οι δύο σέντερ της ομάδας του Μονάχου σημείωσαν 6 και 10 πόντους, αντίστοιχα. Όμως, ταυτόχρονα, είχε μαζί 19 (10 και 9) ριμπάουντ εκ των οποίων τα 7 επιθετικά! Με 3/4 και 5/7 σουτ δύο πόντων μαζί. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τον Ντζένοβιτς που σκόραρε 14 πόντους (3/5 τρίποντα), καταλαβαίνει κανείς πώς ήρθε η νίκη 87-74 και η πρόκριση στον τελικό. «Κλειδί» ήταν το καθαρό μυαλό και το εξαιρετικό 71% στα δίποντα, με 24/34! Αλλά και η υπεροχή στα ριμπάουντ. Όπου η Μπάγερν πήρε 39, έναντι των 25 της Βόννης.

Πάλευε μόνος ο Τζάκσον-Κάρτραϊτ

Η Βόννη είχε τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Τζάκσον-Κάρτραϊτ σκόραρε, ενώ παράλληλα μοίρασε και 10 ασίστ. Αλλά δεν είχε ουσιαστική βοήθεια από τους συμπαίκτες τους. Με τους γηπεδούχους να κάνουν πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο, με επί μέρους σκορ 28-18. Όμως, μόνο αυτό. Διότι στα άλλα τρία δεκάλεπτα η Μπάγερν είχε το πάνω χέρι, κρατώντας την σε επιθετική συγκομιδή 16, 17 και 13 πόντων, αντίστοιχα. Εκείνη, την ίδια στιγμή, σκόραρε σε αυτές τις τρεις περιόδους 69 πόντους, δηλαδή 23 παραπάνω!

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 44-42, 61-69, 74-87.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr