Μπάσκετ

Η Μπαρτσελόνα «απάντησε» και πήρε προβάδισμα [vid]

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022 - 00:00

Οι «μπλαουγκράνα» με κορυφαίο τον Μίροτιτς νίκησαν 83-77 στην έδρα της Μπανταλόνα και απέκτησαν πλεονέκτημα πρόκρισης στον τελικό.

Η Μπαρτσελόνα «απάντησε» και πήρε προβάδισμα [vid]

Στις δύο τελευταίες της επισκέψεις στην έδρα της Χουβεντούτ, η Μπαρτσελόνα μετρούσε ισάριθμες ήττες. Όμως, στο αποψινό ματς που παίζονταν μια κομβική νίκη για την ημιτελική σειρά των Play Offs της Liga Endesa, οι «μπλαουγκράνα» νίκησαν. Με κορυφαίο τον Νίκολα Μίροτιτς, που είχε 18 πόντους, επικράτησαν 83-77. Αυτό σημαίνει πώς προηγούνται με 2-1 και είναι μια νίκη μακριά από τους τελικούς, όπου έχει ήδη περάσει η Ρεάλ.

Από την αρχή το προβάδισμα

Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους από το ξεκίνημα του ματς είχε το προβάδισμα. Έχτισε μια διαφορά, έλεγξε το ρυθμό και το τέμπο της αναμέτρησης και έφτασε στο «διπλό». Ένα αποτέλεσμα που της δίνει σημαντικό προβάδισμα για να περάσει στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος. Με την Μπαρτσελόνα να έχει εξαιρετικό ποσοστό στα δίποντα (22/34, δηλαδή 64%). Πολύ καλή δουλειά έκαναν το ματς τα γκαρντ της. Ο Χίγκινς σημείωσε 13 πόντους και με μια βολή στα 6,9'' πριν το φινάλε, διαμόρφωσε το τελικό 77-83. Καθοριστικός ήταν και ο Λαπροβίτολα με 10 πόντους, ενώ ο Καλάθης μοίρασε 6 ασίστ.

Η πίεση στην Μπανταλόνα

Ο Τόμιτς σε ένα ακόμα ματς έκανε εξαιρετική δουλειά. Ο Κροάτης σέντερ με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς. Έχοντας συμπαραστάτη τον Γουίλις με 17 και τον Βίβες με 13. Αλλά όταν ο αντίπαλος έχει 64% στο δίποντο και η Χουβεντούτ μόλις 48%, αυτό ήταν κάτι παραπάνω από κομβικό. Διότι αυτό καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του τρίτου ματς των δύο Καταλανικών ομάδων, στα ημιτελικά της Liga Endesa. Το τέταρτο ματς θα διεξαχθεί το βράδυ της Παρασκευής.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 36-46, 56-61, 77-83.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr