Μπάσκετ

Η Μπαρτσελόνα συνεπής στο «ραντεβού» με τη Ρεάλ [vid]

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 - 00:35

Με κορυφαίο ξανά τον Μίροτιτς που πέτυχε 20 πόντους, οι «μπλαουγκράνα» νίκησαν 63-60 στην έδρα της Μπανταλόνα και πέρασαν στους τελικούς της Liga Endesa.

Η Μπαρτσελόνα συνεπής στο «ραντεβού» με τη Ρεάλ [vid]

Το τέταρτο ματς της ημιτελικής σειράς των ισπανικών πλέι οφ ανάμεσα στην Μπανταλόνα και την Μπαρτσελόνα ήταν ένα ματς με μεγάλη πίεση και για τις δύο ομάδες. Η μεν Χουβεντούτ γιατί ήθελε να ισοφαρίσει τη σειρά και να την στείλει σε πέμπτο, στο «Palau», οι δε «μπλαουγκράνα» γιατί ήθελαν να τελειώνουν με τα ημιτελικά ώστε να ρίξουν όλο το βάρος στους τελικούς.

Αυτό που συνέβη ήταν το δεύτερο. Με κορυφαίο τον Νίκολα Μίροτις (20π., 7ρ.) και σημαντικούς τους Χίγκινς και Καλάθη, η Μπαρτσελόνα νίκησε 63-60 και με 3-1 νίκες πέρασε στους τελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τόμιτς (15π.) και Γουίλις (14π) ξεχώρισαν για την Χουβεντούτ, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να γίνει το 2-2 και να παραταθεί η αγωνία.

Τρομερή αστοχία

Αν απορεί κανείς γιατί το ματς έληξε 60-63, η εξήγηση είναι προφανής. Η μεν Μπαρτσελόνα είχε 6/31 τρίποντα (19%), η δε Μπανταλόνα μόλις 2/16 (13%). Συναγωνισμός έκαναν οι δύο καταλανικές ομάδες για το ποια θα είναι πιο άστοχη από μακρινή απόσταση. Η διαφορά ήταν το καλό δεκάλεπτο της μιας και της άλλης. Η Χουβεντούτ ήταν κυρίαρχη στο δεύτερο. Αλλά έκανε επί μέρους 14-6.

Στις λεπτομέρειες...

Η Μπαρτσελόνα «απάντησε» στο τρίτο. Το δικό της επί μέρους δεκάλεπτο είχε σκορ 21-11. Ακόμα κι αυτή η μικρή διαφορά του ενός πόντου ήταν σημαντική. Στην τέταρτη περίοδο άνοιξε λίγο ο ρυθμός σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους ήταν πιο ψύχραιμη σε σχέση με την αντίστοιχη του Τσαρλς Ντουράν και πήρε τη νίκη με 63-60.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 28-19, 39-40, 60-63.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε το στατιστικό του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr