Μπάσκετ

Μέλι και Σιλντς έκαναν τη δουλειά για την Αρμάνι

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 - 23:37

Το Μιλάνο νίκησε 94-82 την Βίρτους και πήρε προβάδισμα με 2-1 νίκες στη σειρά των τελικών του ιταλικού πρωταθλήματος.

Μέλι και Σιλντς έκαναν τη δουλειά για την Αρμάνι

Η μεγάλη διαφορά που έχει η Αρμάνι από την Βίρτους είναι οι επιθετικές αρετές των παικτών του Μεσίνα. Αυτές μέτρησαν πολύ στο τρίτο ματς των τελικών του ιταλικού πρωταθλήματος. Διότι επέτρεψαν στο Μιλάνο να σκοράρει 31 πόντους στην πρώτη περίοδο, 30 στην τρίτη και να νικήσει 94-82 την Μπολόνια.

Θέμα επιθετικού ταλέντου

Προβάδισμα για τον τίτλο στην Ιταλία απέκτησε η Αρμάνι. Στον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών του ιταλικού πρωταθλήματος το Μιλάνο είχε ως «όπλο» την επιθετική του λειτουργία. Με 48% στο τρίποντο (11/23) και 53% στα δίποντα (23/43) οι παίκτες του Μεσίνα επικράτησαν των αντίστοιχων του Σκαριόλο και απέκτησαν σημαντικό αβαντάζ στη «μάχη» του τίτλου. Κι αυτό διότι και ο τέταρτος τελικός είναι στο Μιλάνο, οπότε θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στο 3-1 και να τους λείπει μία νίκη για να κατακτήσει το Σκουντέτο. Στην άλλη πλευρά, η Βίρτους είχε επίσης καλά ποσοστά (53% στο δίοποντο, 44% στο τρίποντο) αλλά δεν είχε και δεύτερο σημαντικό επιθετικό πυλώνα πλην του Χάκετ.

Ο Μέλι δήλωσε «παρών»

Ο Ιταλός φόργοουρντ ήταν εξαιρετικός και έκλεισε το ματς με 22 πόντους. Στην καλύτερή του εμφάνιση στους τελικούς. Καταλυτική ήταν η παρουσία και του Σιλντ με τους 19 πόντους, εκ των οποίων οι 10 ήταν στο ξεκίνημα το ματς. Ο Γκραντ με 14 πόντους και ο Ντατόμε με 12 βοήθησαν πολύ, διότι επέτρεψαν στην ομάδα του Μεσίνα να έχει αρκετούς πρωταγωνιστές, δημιουργώντας πρόβλημα στην άμυνα της Μπολόνια. Το κακό για τον Σκαριόλο ήταν πώς εκτός από τον Χάκετ των 18 πόντων, τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας του υστέρησαν. Ο μεν Τεόντοσιτς είχε 14 πόντους όσους και ο Μπελινέλι, ο δε Σενγκέλια μόλις 10! Έτσι, χωρίς δεύτερο βασικό «πόλο» στην επίθεση, δεν ήταν εύκολο να έρθει ένα «διπλό» μέσα στο Μιλάνο.

Τα δεκάλεπτα: 31-27, 48-45, 78-68, 94-82.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr