Μπάσκετ

ΕΣΑΚΕ: Οι ομάδες καταψήφισαν τη μη χορήγηση άδειας συμμετοχής

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 - 22:06

Η μαραθώνια συνεδρίαση της λίγκας, που κράτησε σχεδόν 6 ώρες, έβγαλε καλά μαντάτα για ΑΕΚ, Άρη, Λάρισα και Απόλλωνα Πάτρας.

ΕΣΑΚΕ: Οι ομάδες καταψήφισαν τη μη χορήγηση άδειας συμμετοχής

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα για το πρωτάθλημα μπάσκετ της επόμενης σεζόν συζητήθηκε σήμερα στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. Αυτό ήταν η χορήγηση ή όχι άδειας συμμετοχής στις ομάδες που έχουν θέμα με την Επιτροπή Αδειοδότησης. Πρόκειται για τις ΑΕΚ, Άρη, Λάρισα και Απόλλωνα Πατρών.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

Οι παράγοντες των ομάδων που συμμετείχαν στη διαδικασία ψήφισαν για το θέμα. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το συγκεκριμένο θέμα ήταν 8-4. Κάτι που σημαίνει πώς καταψηφίστηκε η πρόταση για τη μη χορήγηση άδειας στις ομάδες που είχαν ζήτημα με τον φάκελό τους, κατά την εξέτασή του από την Επιτροπή Αδειοδότησης!

Τί σημαίνει αυτό για τις ομάδες...

Βάσει του καταστατικού του ΕΣΑΚΕ, η συγκεκριμένη εισήγηση είναι μεν δεσμευτική ωστόσο πρέπει να επικυρωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για τεθεί σε ισχύ. Παρότι η Επιτροπή Αδειοδότητας αποφάνθηκε πώς δεν έπρεπε να πάρουν οι ομάδες άδεια συμμετοχής, το Δ.Σ. της Λίγκας είχε άλλη άποψη. Συνεπώς η εισήγηση δεν εγκρίθηκε και πλέον ΑΕΚ, Άρης, Λάρισα και Απόλλων Πατρών μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά στο πρωτάθλημα της σεζόν 2022/23.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr