Μπάσκετ

Η Τζιρόνα του Μαρκ Γκασόλ στη Liga Endesa [vid]

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 - 22:41

Νίκησε 66-60, στον τελικό ανόδου, την Εστουντιάντες και τη νέα σεζόν θα είναι στη μεγάλη κατηγορία του ισπανικού μπάσκετ.

Η Τζιρόνα του Μαρκ Γκασόλ στη Liga Endesa [vid]

Την ημέρα που η Μπαρτσελόνα έχασε το πρωτάθλημα στην Ισπανία, μια άλλα καταλανική ομάδα πέτυχε το στόχο της. Πιο συγκεκριμένα, η Τζιρόνα πήρε το εισιτήριο ανόδου στη Liga Endesa. Στον τελικό με έπαθλο την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία νίκησε 66-60 την Εστουντιάντες.

Με τη «σφραγίδα» του Γκασόλ

Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο PABELLÓN FONTAJAU της Τζιρόνα, οι γηπεδούχοι είχαν από την αρχή το προβάδισμα και το κράτησαν ως το φινάλε. Με τον Μαρκ Γκασόλ που κάνει τα... πάντα στην καταλανική ομάδα να είναι καθοριστικός για την άνοδο από την LEB Oro.

Ιδρυτής, πρόεδρος και εν ενεργεία παίκτης της Τζιρόνα, πέτυχε 11 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ, ενώ είχε ακόμα 4 κλεψίματα και 2 κοψίματα σε 28 λεπτά. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Τζέγερουπ με 19 πόντους. Σε ό,τι αφορά την Εστουντιάντες, ξεχώρισαν οι Μπεϊράν και Φαγκιάνο με 13 και 11 πόντους, αντίστοιχα.

Ξέφρενα πανηγύρια

Οι παίκτες της Τζιρόνα μαζί με τον κόσμο τους πανηγύρισαν με θέρμη την άνοδο στη Liga Endesa. Την επόμενη σεζόν θα είναι μεταξύ των κορυφαίων ομάδων του ισπανικού πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 30-34, 47-58, 60-66.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr