Μπάσκετ

Παράταση στην αγωνία στη Γαλλία [vids]

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 - 23:23

Η Βιλερμπάν νίκησε 85-68 τη Μονακό στο Πριγκιπάτο, ισοφάρισε σε 2-2 τους τελικούς

Παράταση στην αγωνία στη Γαλλία [vids]

Το γαλλικό πρωτάθλημα δεν τελείωσε απόψε. Διότι η Βιλερμπάν έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο ματς στο Πριγκιπάτο. Έπαιξε πολύ καλά από την αρχή ως το φινάλε, νίκησε 85-68 τη Μονακό στο τέταρτο τελικό και ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά. Ο τίτλος θα κριθεί στον πέμπτο τελικό, στο «Αστρομπάλ».

Η Βιλερμπάν κυριάρχησε

Η ομάδα του Πάρκερ επέλεξε να αφήσει τον Τζέιμς να κάνει ό,τι ήθελε και έδωσε βάρος στους άλλους παίκτες της Μονακό. Το αποτέλεσμα ήταν ο Αμερικανός γκαρντ να σημειώσει 34 από τους 68 πόντους των Μονεγάσκων, το 50% δηλαδή. Αλλά με όλους τους υπόλοιπους να σημειώνουν 34, δεν ήταν δυνατό να ηττηθεί η Βιλερμπάν.

Ειδικότερα όταν είχε 50% στο τρίποντο (10/20) και 51,4% στο δίποντο (19/37). Αλλά και επιθετικό πλουραλισμό, με τέσσερις διψήφιους. Καθοριστικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο. Εξάλλου, στο διάστημα αυτό η ASVEL δέχθηκε μόλις 9 πόντους, πέτυχε 22 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Κυριάρχησε και στο τρίτο, με επί μέρους σκορ 22-11 και βρέθηκε στο +24 στο 30ό λεπτό. Εκεί όλα είχε τελειώσει και η συνέχεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Οι κορυφαίοι…

Το δίδυμο των Νάιτ και Τζόουνς ξεχώρισαν. Αμφότεροι σημείωσαν από 19 πόντους, με 5/9 τρίποντα. Καθοριστικός ήταν, ωστόσο, και ο Χάουαρντ. Όχι μόνο για τους 13 πόντους που σκόραρε (σ.σ.: με 4/5 τρίποντα), αλλά και γιατί πήρε 7 ριμπάουντ. Αν προσθέσουμε σε αυτή την τριάδα και τον Οκόμπο των 11 πόντων και των 5 ασίστ, λογικό ήταν να φτάσει η Βιλερμπάν στο 85-68 στο Πριγκιπάτο.

Ο Τζέιμς, για τους γηπεδούχους, ήταν απελπιστικά μόνο. Σημείωσε 34 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί. Ο Μπέικον πέτυχε 10, αλλά ήταν εκτός κλίματος με 4/9 σουτ εντός παιδιάς. Η διαφορά των δύο ομάδων στα ριμπάουντ (σ.σ.: 38 η ομάδα του Πάρκερ, 26 εκείνη του Ομπράντοβιτς) ήταν ένας ακόμα καθοριστικός παράγοντας.

Το δεκάλεπτο: 9-22, 28-41, 39-63, 68-85.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr