Μπάσκετ

Με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστέρι το Basketball Champions League

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 - 22:07

Οι τρεις ελληνικές ομάδες έχουν εξασφαλισμένη θέση στη φάση των ομίλων για τη σεζόν 2022/23.

Με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστέρι το Basketball Champions League

Με τρεις ομάδες η Ελλάδα στο Basketball Champions League της σεζόν 2022/23. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και το Περιστέρι θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση που θα έχει τον ίδιο τρόπο εξέλιξης με την περασμένη σεζόν. Στην κανονική περίοδο συμμετέχουν 32 ομάδες. Οι 28, μεταξύ των οποίων και οι τρεις ελληνικές, με εξασφαλισμένη παρουσία στους ομίλους. Άλλα τέσσερις θα προκύψουν μέσω της διαδικασίας των προκριματικών που θα ξεκινήσουν στις 21 Σεπτεμβρίου και στα οποία θα πάρουν μέρος 24 κλαμπ.

Η φάση των ομίλων από τις 4 Οκτωβρίου

Όπως είναι γνωστό, οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε 8 γκρουπ των τεσσάρων. Οι πρώτοι περνούν απευθείας στη φάση των «16». Οι δεύτεροι και οι τρίτοι θα περάσουν στα play-in με τους νικητές να συνεχίζουν στο BCL. Τα ματς του ενδιάμεσου γύρου θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο του 2023. Στη συνέχεια, όταν θα μείνουν 8 ομάδες, θα παίξουν στα play offs της διοργάνωσης, σε σειρές που θα κριθούν στις δύο νίκες. Το Final-4 του Basketball Champions League θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2023. Όσον αφορά στην κλήρωση, τόσο για τα προκριματικά όσο και για τους ομίλους, είναι προγραμματισμένη για τις 7 Ιουλίου.

  • Επιστολή διαμαρτυρίας στη FIBA έστειλε ο Άρης για τη μη επιλογή του για το BCL. Οι «κίτρινοι» υποστηρίζουν πώς δεν κατέθεσαν καθυστερημένα το φάκελο συμμετοχής. Η διοργανώτρια αρχή ανέφερε πώς οι «κίτρινοι» έστειλαν το φάκελό τους στις 22 Ιουνίου, ενώ η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής ήταν στις 17 Ιουνίου.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.