Μπάσκετ

Εθνική ομάδα: Η αποστολή για το ματς με τη Μεγάλη Βρετανία [vid]

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 - 20:16

Με 16 παίκτες στη Λάρισα η Ελλάδα για το ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εθνική ομάδα: Η αποστολή για το ματς με τη Μεγάλη Βρετανία [vid]

Αύριο Δευτέρα αναχωρεί για την πόλη της Λάρισας η αποστολή της εθνικής ομάδας. Την Πέμπτη στις 20:00 θα αντιμετωπίσει τη Μεγάλη Βρετανία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023. Με τον Δημήτρη Ιτούδη να ανακοινώσει την αποστολή. Αυτή απαρτίζεται από 15+1 παίκτες. Ο 16ος είναι ο Κώστας Αντετοκούνμπο που επιστρέφει στην Ελλάδα από τη Γαλλία. Χθες το βράδυ πανηγύρισε με την Βιλερμπάν, την κατάκτηση του πρωταθλήματος κόντρα στη Μονακό.

Με το μυαλό στο Ευρωμπάσκετ

Ο Δημήτρης Ιτούδης κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία θα κάνει το ντεμπούτο του στον ελληνικό πάγκο. Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεξε τους παίκτες που θα αποτελέσουν τη βάση του κορμού της ομάδας που θα είναι συμμετάσχει στο προσεχές Ευρωμπάσκετ. Θυμίζουμε πώς εκτός αποστολής είναι οι Καλάθης και Σλούκας. Επιπλέον, Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν μπορούν ακόμα να ενταχθούν στην εθνική ομάδα, διότι δεν επιτρέπεται βάσει του πρωτοκόλλου του NBA.

Οι επιλογές του Ιτούδη

Σε ό,τι αφορά την αποστολή που θα ταξιδέψει αύριο για τη Λάρισα, εκτός έμειναν οι Μουράτος, Καλαΐτζάκης, Σαμοντούροβ, Κακλαμανάκης και Τσαλμπούρης. Οι δεκαέξι παίκτες που υπολογίζει για το ματς με τη Μεγάλη Βρετανία ο Δημήτρης Ιτούδης είναι οι Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Παπαγιάννης (Παναθηναϊκός), Παπαπέτρου (Παναθηναϊκός), Λαρεντζάκης (Ολυμπιακός), Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας), Κασελάκης (Παναθηναϊκός), Γκίκας (Προμηθέας), Μποχωρίδης (Παναθηναϊκός), Κώστας Αντετοκούνμπο (Βιλερμπάν), Λούντζης (Ολυμπιακός), Ντόρσεϊ (Ολυμπιακός), Μωραΐτης (Περιστέρι), Χουγκάζ (Παναθηναϊκός), Γόντικας (Πιτέστι), Κουζέλογου (ΑΕΚ) και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (Λιετκαμπέλις).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr