Μπάσκετ

Εντυπωσιακή Ελλάδα στο ντεμπούτο του Ιτούδη [vids]

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 - 21:56

Με πολύ καλή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο (σ.σ.: επί μέρους 54-33) νίκησε 93-71 τη Μεγάλη Βρετανία στη Λάρισα.

Εντυπωσιακή Ελλάδα στο ντεμπούτο του Ιτούδη [vids]

Η πρεμιέρα του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της εθνικής ομάδας συνδυάστηκε με μια άνετη νίκη. Η «γαλανόλευκη» με μπάσκετ επιβλητικό και κυριαρχικό στο δεύτερο ημίχρονο, νίκησε 93-71 τη Μεγάλη Βρετανία στη Λάρισα και εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλό της, στην πρώτη φάση των «παραθύρων» για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023. Έξι διψήφιοι για την «γαλανόλευκη» που διέλυσε τους Βρετανούς στο τρίτο δεκάλεπτο με το επί μέρους 30-10.

Νευρικότητα και αντίδραση

Το πρώτο ημίχρονο δεν πήγε καλά για την Ελλάδα. Η εθνική ομάδα βρέθηκε στο -11 (1-12) μετά από 4 λεπτά στο ματς. Με τον Παπαγιάννη να δίνει τις λύσεις, η «γαλανόλευκη» επέστρεψε γρήγορα στο ματς. Το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου την βρήκε στο -1. Στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου ο Κασελάκης έδωσε το πρώτο προβάδισμα (27-25). Η Εθνική είχε γυρίσει το… τσιπάκι της και πήγε στα αποδυτήρια με ισχνό προβάδισμα (39-38) μετά το καλάθι και φάουλ του Μποχωρίδη.

Καταιγιστικό δεύτερο ημίχρονο

Οι διεθνείς από την αρχή του τρίτου δεκαλέπτου επέβαλλαν το ρυθμό τους. Παπαγιάννης, Αγραβάνης και Ντόρσεϊ έδωσαν το έναυσμα και μέσα σε 4 λεπτά η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (51-41). Αυτή όλο και μεγάλωνε με το τρίποντο του Μποχωρίδη έφτασε στο +16 (60-44), ενώ το απίστευτο τρίποντο του Γκίκα, στο φινάλε της 3ης περιόδου έστειλε τη διαφορά στο +21 (69-48).

Με το προβάδισμα σε αυτά τα επίπεδα, οι διεθνείς δεν χαλάρωσαν. Ο Κασελάκης πέτυχε το 76-52, ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο προσέφερε θέαμα με τα καρφώματά του. Με το ματς να λήγει 93-71 και τον κόσμο, στο κατάμεστο κλειστό της Νεάπολης, να χειροκροτεί και να αποθεώνει την εθνική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 39-38, 69-48, 93-71.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr