Μπάσκετ

Η Τουρκία δεύτερη στον όμιλο της Ελλάδας [vid]

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022 - 21:08

Νίκησε 85-71 τη Μεγάλη Βρετανία στο Νιούκαστλ και θα συνεχίσει στον επόμενο γύρο των προκριματικών με ρεκόρ 2-2.

Η Τουρκία δεύτερη στον όμιλο της Ελλάδας [vid]

Νίκη της Τουρκίας στο Νιούκαστλ, 85-71 κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία. Έτσι ολοκληρώθηκε ο όμιλος της Ελλάδας στην πρώτη φάση των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Με την τελική κατάταξη να είναι: Ελλάδα, Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία.

Οι Τούρκοι «καθάρισαν» με Λάρκιν

Ο Αμερικανός, πολιτογραφημένος Τούρκος, ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά στο ματς. Με τους 22 πόντους που πέτυχε, αλλά και τις 6 ασίστ που μοίρασε. Οδήγησε την ομάδα του Αταμάν να φτάσει στην επικράτησε, που της έδωσε τη δεύτερη θέση στο β’ όμιλο. Η Ελλάδα συνεχίζει στον επόμενο γύρο των προκριματικών με ρεκόρ 3/1, η Τουρκία με 2/2 και η Μεγάλη Βρετανία με 1/3. Καθοριστικοί για τη νίκη ήταν οι Χαζέρ και Μαχμούτογλου με 11 και 10 πόντους, αντίστοιχα. Σημαντική ήταν και η προσφορά του Σανλί με 9 πόντους και 7 ριμπάουντ. Οι γηπεδούχοι είχαν τέσσερις διψήφιους, με τον Χέσον να οδηγεί με 18 πόντους.

Ο νέος όμιλος των προκριματικών

Στη δεύτερη φάση των «παραθύρων» για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 θα δημιουργηθεί ένας νέος όμιλος με Ελλάδα, Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία, Λετονία, Σερβία και Βέλγιο. Οι χώρες μεταφέρουν τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση. Έτσι, οι ομάδες θα μπουν ως εξής στο δεύτερο γύρο των προκριματικών: Ελλάδα και Λετονία με 3-1, Τουρκία 2-2, Μεγάλη Βρετανία 1-3. Σερβία και Βέλγιο έχουν ρεκόρ 1-2. Με τον νικητή να ανεβαίνει στο 2-2 και τον ηττημένο να πέφτει στο 1-3. Οι τρεις πρώτοι από τον νέο όμιλο παίρνουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 31-42, 51-62, 71-85

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr