Μπάσκετ

Basketball Champions League: Δύσκολη κλήρωση για ΑΕΚ, Περιστέρι και ΠΑΟΚ

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022 - 14:21

Το μεσημέρι της Πέμπτης (7/7) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων Basketball Champions League και οι τρεις ελληνικές ομάδες θα έχουν απαιτητική αποστολή.

Basketball Champions League: Δύσκολη κλήρωση για ΑΕΚ, Περιστέρι και ΠΑΟΚ

Οι ελληνικές ομάδες έμαθαν τους αντιπάλους για τη νέα σεζόν της ΒCL και η κλήρωση κρίνεται τουλάχιστον δύσκολη. Η επικεφαλής του 2ου ομίλου, ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τις Καρσίγιακα, Βόννη και Ρέτζιο Εμίλια, ο ΠΑΟΚ θα κοντραριστεί με Ντιζόν, Σάσαρι και μια ομάδα από τα προκριματικά, ενώ το πιο δύσκολα όμιλο θα έχει το Περιστέρι κόντρα στην κάτοχο του τροπαίου, Τενερίφη, την πρωταθλήτρια Λιθουανίας, Ρίτας Βίλνιους και την Μπνέι Χερζλίγια. Η «αυλαία» της κανονικής περιόδου ανοίγει στις 4 Οκτωβρίου. Ο πρώτος κάθε ομίλου προκρίνεται απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, ενώ οι 2οι και οι 3οι του κάθε ομίλου θα παίξουν μεταξύ τους (στις δύο νίκες) για να διεκδικήσουν εισιτήριο για τη φάση των 16.

Αναλυτικά οι όμιλοι του BCL
Group A
Στρασμπούρ
Φάλκο
Μούρθια
Ομάδα από τα προκριματικά

Group B
ΑΕΚ
Καρσίγιακα
Βόννη
Ρέτζιο Εμίλια

Group C
Χολόν
Οστάνδη
Γαλατάσαραϊ
Λέγκια

Group D
Νίμπουρκ
Ιγκοκέα
Μπιλμπάο
Μπαχτσεσεχίρ

Group E
Χάποελ Ιερουσαλήμ
Λούντβιγκσμπουργκ
Νταρουσάφακα
Ομάδα από τα προκριματικά

Group F
Μανρέσα
Ρίγα
Λιμόζ
Ομάδα από τα προκριματικά

Group G
Ντιζόν
Σάσαρι
ΠΑΟΚ
Ομάδα από τα προκριματικά Λέφσκι (Βουλγαρία), Κορμέντ (Ουγγαρία), Μάλαγα (Ισπανία), Σιαουλάι (Λιθουανία), Ντεν Μπος (Ολλανδία) ή Kάρχου(Φινλανδία).

Group H
Τενερίφη
Ρίτας Βίλνιους
Περιστέρι
Μπνέι Χερζίλια

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr