Μπάσκετ

Basket League: Υποψήφιοι Τρίτων και Μεσολόγγι [vid]

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 - 19:28

Ο ΕΣΑΚΕ θα εφαρμόσει τον κανονισμό ειδικής αδειοδότησης από τη στιγμή που το Ψυχικό δεν κατέθεση φάκελο συμμετοχής.

Basket League: Υποψήφιοι Τρίτων και Μεσολόγγι [vid]

Όλα είναι ανοικτά αναφορικά με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Basket League, τη σεζόν 2022/23. Διότι ναι μεν το Ψυχικό ήταν εκείνο που κατάφερε στα παρκέ να πάρει το εισιτήριο της ανόδου. Ωστόσο, η ομάδα των βορείων προαστίων δεν κατέθεσε φάκελο συμμετοχής για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Κάτι που σημαίνει πώς ο ΕΣΑΚΕ πλέον ακολουθεί ότι προβλέπεται από το καταστατικό του. Διότι είναι υποχρεωμένος με αυτή την εξέλιξη να εφαρμόσει τον κανονισμό ειδικής αδειοδότησης.

Τί ακολουθεί από εδώ και πέρα…

Σύμφωνα με αυτό τον κανονισμό, ο ΕΣΑΚΕ θα καλέσει την ομάδα του Τρίτωνα, αλλά και το Μεσολόγγι αν θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στην Basket League. Ο Τρίτων είναι η ομάδα που τερμάτισε στην 3η θέση της Α2, καθώς ηττήθηκε στην τελική σειρά των Play Offs της δεύτερης κατηγορίας. Αν η ομάδα του Τρίτων δεν θελήσει να δηλώσει συμμετοχή, θα ακολουθήσει η αντίστοιχη διαδικασία με την ομάδα του Μεσολογγίου. Με τον σχετικό κανονισμό να αναφέρει πώς «αν για οποιονδήποτε λόγο κάποια ομάδα που απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στην Α1 δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, η συμπλήρωση του αριθμού θα γίνει από την ομάδα ή τις ομάδες που κατέλαβαν κατά σειρά την τρίτη ή και την τέταρτη θέση μετά από την επικύρωση του πίνακα τελικής κατάταξης στην Α2».

Πόσες ομάδες θα είναι στην Basket League

Με δεδομένο πώς η ομάδα της Λάρισας δεν θα είναι τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα, αν καμία εκ των δύο ομάδων (σ.σ.: Τρίτων και Μεσολόγγι) που θα ερωτηθούν αν θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή, τότε ο ΕΣΑΚΕ δεν θα προχωρήσει πιο κάτω. Η διαδικασία θα σταματήσει εκεί και στη μεγάλη κατηγορία θα έχει ανέλθει μόνο η πρωταθλήτρια Καρδίτσα. Με το πρωτάθλημα να διεξάγεται με 12 ομάδες. Όσον αφορά στον κανονισμό της Λίγκας για ενεργοποίηση της διαδικασίας περί wild card, αυτή μπορεί να χορηγηθεί μονάχα αν στο πρωτάθλημα έχουν δηλώσει συμμετοχή λιγότεροι από 12 σύλλογοι.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr