Μπάσκετ

NBA: Οι Σέλτικς ανακοίνωσαν τον Γκαλινάρι [vid]

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 - 21:59

Οι πρωταθλητές της Ανατολής ανακοίνωσαν την απόκτηση του 33χρονου Ιταλού φόργουορντ, που υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών.

NBA: Οι Σέλτικς ανακοίνωσαν τον Γκαλινάρι [vid]

Τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς ως το 2024 θα φορά ο Ντανίλο Γκαλινάρι. Οι πρωταθλητές της Ανατολικής Περιφέρειας συμφώνησαν με τον Ιταλό φόργουορντ.

Συμφώνησε με τους «Κέλτες»

Στο φινάλε της περασμένης σεζόν ο Ντανίλο Γκαλινάρι έμεινε ελεύθερος από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Εκεί είχε βρεθεί μέσω της ανταλλαγής που είχε γίνει από τους Ατλάντα Χοκς. Πλέον, επιστρέφει στην Ανατολή. Σε μια ομάδα που έχει μεγάλους στόχους. Να πετύχει ότι δεν κατάφερε φέτος. Δηλαδή να κατακτήσει το πρωτάθλημα στο NBA. Διότι φέτος έπεσαν πάνω στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και ηττήθηκαν 4-2 από την «παρέα» του Κάρι και του Τόμπσον. Έτσι, έχουν ξεκινήσει τις κινήσεις για να δυναμώσουν και να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Η 6η ομάδα του Ιταλού στο NBA

Ο Ντανίλο Γκαλινάρι για πρώτη φορά πέρασε τον Ατλαντικό του 2008, μετά από μια διετία στην Αρμάνι Μιλάνο. Με την πρώτη του ομάδα να είναι οι Νιού Γιόρκ Νικς. Με ένα μικρό διάλειμμα που γύρισε στο Μιλάνο. Από το 2011 έχει σερί παρουσία στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο. Επί έξι έτη (2011-2017) ήταν μέλος των Ντένβερ Νάγκετς.

Ακολούθησε μια διετία στους Λος Άντζελες Κλίπερς (2017-2019), μια χρονιά στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (2019-20), μετά οι Ατλάντα Χοκς (2020-22). Στις 30 Ιουνίου βρέθηκε στους Σπερς μέσω ανταλλαγής. Στις 8 Ιουλίου αποδεσμεύτηκε από το Σαν Αντόνιο. Στις 10 Ιουλίου συμφώνησε με τους Μπόστον Σέλτικς για δύο χρόνια έναντι 13.3 εκατομμυρίων δολαρίων. Την περασμένη σεζόν ο Γκαλινάρι είχε 11.7 πόντους και 4.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr