Μπάσκετ

NBA: Ο Φοντέκιο από την Μπασκόνια στους Γιούτα Τζαζ [vid]

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022 - 23:45

Ο Ιταλός φόργουορντ αφήνει την ισπανική ομάδα για να δοκιμάσει την τύχη του, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

NBA: Ο Φοντέκιο από την Μπασκόνια στους Γιούτα Τζαζ [vid]

Μεγάλη αλλαγή την καριέρα του Σιμόνε Φοντέκιο. Ο 26χρονος Ιταλός φόργουορντ αφήνει την Μπασκόνια για να ζήσει το όνειρο του NBA. Καθώς συμφώνησε με τους Γιούτα Τζαζ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σημαντική μεταγραφή

Ο Φοντέκιο έδωσε τα… χέρια με την ομάδα της Γιούτα. Οι Τζαζ προσέφεραν στον Ιταλό φόργουορντ συμβόλαιο για δύο χρόνια, έναντι 6,25 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, σύμφωνα με το DraftExpress ήταν ο καλύτερος διαθέσιμος διεθνής παίκτης με προοπτική για να κάνει κάτι καλό και στο NBA.

Έτσι, η Γιούτα που συνηθίζει να εμπιστεύεται διεθνείς παίκτες, έκανε την κρούση της και απέσπασε τη θετική απάντηση του πρώην, πια, παίκτη της Μπασκόνια. Τη σχετική είδηση αποκάλυψε ο γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος Άντριαν Βοϊναρόβσκι.

Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και τώρα ΗΠΑ

Ο Φοντέκιο έκανε τα πρώτα του βήματα με τιν Βίρτους Μπολόνια. Εν συνεχεία βρέθκηε στην Αρμάνι Μιλάνο. Πήγε δανεικός στην Κρεμόνα και ακολούθως για ένα χρόνο στην Ρέτζιο Εμίλιο. Κατόπιν άρχισε η διεθνή του καριέρα. Τη σεζόν 2020/21 αγωνίστηκε στην Άλμπα Βερολίνου. Επιλέον, τη σεζόν 2021/22 στην Μπασκόνια. Μέσα από τις εμφανίσεις του στη Liga Endesa κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα των Αμερικανών και τώρα ετοιμάζεται για τα παρκέ του NBA.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr