Μπάσκετ

Ευρωμπάσκετ: Μέσα ο Λάρκιν, εκτός ο Γουίλμπεκιν

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 - 20:26

Κάθε εθνική ομάδα μπορεί να έχει μόλις έναν «νατουραλιζέ» παίκτη, με τον Εργκίν Αταμάν να επιλέγει τον γκαρντ της Αναντολού Εφές.

Ευρωμπάσκετ: Μέσα ο Λάρκιν, εκτός ο Γουίλμπεκιν

Δύο παίκτες «νατουραλιζέ» έχει η Τουρκία, αλλά στο Eurobasket μόνο ένας μπορεί να αγωνιστεί. Το δίλημμα ήταν Σέιν Λάρκιν ή Σκότι Γουίλμπεκιν. Αν και ήταν δύσκολη η απάντηση, ο Εργκίν Αταμάν την έδωσε άμεσα. Επέλεξε τον παίκτη του, τον Λάρκιν. Όχι μόνο γιατί συνεργάζονται αρκετό καιρό στην Εφές, αλλά γιατί έχει παίξει ήδη αρκετά ματς με την εθνική Τουρκίας. Έτσι δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής σε αυτή τη διαδικασία. Η γειτονική χώρα με τον προπονητής της Back2back πρωταθλήτρια Εφές στον πάγκο της, θα συμμετάσχει στον πρώτο όμιλο. Άρα θα έχει αντιπάλους τις Βουλγαρία, Βέλγιο, Γεωργία, Ισπανία και Μαυροβούνιο.

Η προεπιλογή της Τουρκίας

Εκτός από τον Γουίλμπεκιν, ο Αταμάν «έκοψε» από την προεπιλογή τους Γκιουβέν, Κοκσάλ, Γικγιτόγλου και Αρσλάν. Αντίθετα, μέσα στην προεπιλογή είναι οι Τούρκοι διεθνείς που αγωνίζονται στο NBA. Δηλαδή ο Οσμάν των Κλίβελαντ Καβαλίερς, ο Κορκμάζ των Φιλαδέλφεια 76ers, ο Γιουρτσεβέν των Μαϊάμι Χιτ και ο Αλπερέν των Χιούστον Ρόκετς. Το απόγευμα της Δευτέρας η τουρκική ομοσπονδία ανακοίνωσε τους 19 παίκτες της προεπιλογής. Πρόκειται για τους Αλπερέν Σενγκούν, Μπερκ Ουγκουρλού, Μπουγκραχάν Τουντσέρ, Τσεντί Οσμάν, Ντόγκους Οτζεμίρογλου, Εγκεχάν Αρνά, Φουρκάν Χαλταλί, Φουρκάν Κορκμάζ, Καρτάλ Οζμιζράκ, Μελίχ Μαχμούτογλου, Μετετσάν Μπιρσέν, Μουχσίν Γιασάρ, Ουνουράλπ Μπιτίμ, Ομέρ Φαρούκ Γιουρτσεβέν, Σαντίκ Εμίρ Καμπατσά, Σερτάκ Σανλί, Σέιν Λάρκιν, Σεχμούς Χαζέρ, Γιγκιτσάν Σαϊμπίρ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr