Μπάσκετ

Η Ομοσπονδία αποφάσισε: Ανεβαίνουν 4 ομάδες στην Basket League [vid]

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 - 23:53

Μια σημαντική εξέλιξη για το ελληνικό μπάσκετ καθώς η ΕΟΚ δίνει τέσσερα εισιτήρια ανόδου, δύο απευθείας και δύο με wild card.

Η Ομοσπονδία αποφάσισε: Ανεβαίνουν 4 ομάδες στην Basket League [vid]

Ένα από τα θέματα που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα σε ό,τι αφορά την Stoiximan Basket League της σεζόν 2022/23 είναι ο αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος σε αυτή. Όχι πώς θα αλλάξει κάτι, αλλά η ουσία δεν είναι εκεί. Είναι στην Α2 μπάσκετ Ανδρών. Με την ΕΟΚ να καταλήγει σε μια σημαντική απόφαση για την επόμενη ημέρα του ελληνικού μπάσκετ.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, από την πλευρά της Ομοσπονδίας, οι ομάδες που θα ανέβουν από την Α2 στην Stoiximan Basket League θα είναι τέσσερις. Ανεξάρτητα με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας. Οι δύο θα πάρουν απευθείας το εισιτήριο της ανόδου. Σε ό,τι αφορά τα άλλα δύο εισιτήρια, αυτά θα δοθούν μέσα wild card από την πλευρά της ΕΟΚ, με βάση τα κριτήριά της.

Μέχρι τώρα ανέβαιναν δύο ομάδες από την Α2. Ένας απευθείας και ο δεύτερος μέσω της διαδικασίας των μπαράζ. Επίσης, δεν έχει καμία απολύτως σημασία πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη μεγάλη κατηγορία. Είτε πέσει μια ομάδα, είτε δύο, τέσσερις θα ανέβουν! Πλέον απομένουν οι εξελίξεις στην Basket League σχετικά με τον αριθμό των ομάδων. Για να οριστικοποιηθεί ο αριθμός που θα συμμετάσχουν.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr