Μπάσκετ

Στον.. αέρα η έναρξη της Α1!

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 - 19:40

Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος καθιστούν αμφίβολο το αν και πότε θα ξεκινήσει η νέα σεζόν..

Στον.. αέρα η έναρξη της Α1!

Κάποιες ομάδες είναι σε δραματική οικονομική κατάσταση, περίμεναν τα χρήματα από το στοίχημα, και η ενημέρωση που έχουν στον ΕΣΑΚΕ είναι ότι μέχρι 31/12/2022 δεν υπάρχουν λεφτά από τα ποσοστά του στοιχήματος. Και κάπως έτσι, την προσεχή Τρίτη οι ομάδες σε ΔΣ προσανατολίζονται να ακυρώσουν την κλήρωση του πρωταθλήματος και μαζί και την έναρξη του.

Αν δεν δοθεί λύση, όπως λένε, δεν θα υπάρξει πρωτάθλημα μέχρι τον Γενάρη. Κι αν τα χρήματα δοθούν τότε, θα ξεκινήσει τότε και το πρωτάθλημα. Με βάση τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ο ΕΣΑΚΕ δεν προτίθεται να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Η ακύρωση της κλήρωσης είναι το πρώτο μήνυμα και αναμένονται νέες αντιδράσεις, ακόμα πιο δυναμικές.

Αβ συμβεί κάτι τέτοιο, αυτόματα θα δημιουργηθεί πρόβλημα τόσο στην Εθνική ομάδα, που έχει υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 τον Νοέμβριο και βεβαίως στις ομάδες που έχουν και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα, τους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστέρι στο Basketball Champions League, τον Προμηθέα Πάτρας στο Eurocup και τον Αρη που θα διεκδικήσει τη συμμετοχή στο FIBA Europe Cup.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr