Μπάσκετ

Έπιασαν δουλειά στην εθνική ομάδα

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2022 - 20:09

Στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων βρέθηκε οι περισσότεροι διεθνείς και ξεκίνησαν την προετοιμασία για το Eurobasket.

Έπιασαν δουλειά στην εθνική ομάδα

Η εθνική ομάδα μπάσκετ Ανδρών έπιασε… δουλειά. Σήμερα ξεκίνησε η προετοιμασία για τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στα τέλη Αυγούστου, όπως και για το Eurobasket που ακολουθεί. Με τον Δημήτρη Ιτούδη να ξεκινά τις προπονήσεις μαζί με τους παίκτες του. Απόντες από τις πρώτες προπονήσεις ήταν οι τρεις NBAers της Ελλάδας, οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, αλλά και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Οι τρεις τους θα ξεκινήσει να προπονούνται από την προσεχή Πέμπτη, 4/8. Από την πρώτη προπόνηση έλλειπε ο Νικ Καλάθης, που θα μπει αύριο. Στην προπόνηση συμμετείχαν κανονικά οι Παπανικολάου, Σλούκας, Παπαγιάννης, Παπαπέτρου, Λαρεντζάκης, Αγραβάνης, Κασελάκης, Μποχωρίδης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Άλεξ Αντετοκούνμπο, Λούντζης, Καλαϊτζάκης, Μωραΐτης, Γόντικας, Κουζέλογλου, Τσαλμπούρης, Μαντζούκας, Νετζήπογλου και Τανούλης. Μικροπροβλήματα ταλαιπωρούν τους Μποχωρίδη και Ππαγιάννη. Ο τελευταίος τις πρώτες ημέρες δεν θα μετέχει στο κομμάτι των προπονήσεων με επαφή.

Οι δηλώσεις του Ιτούδη

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας, μίλησε για την έναρξη της προετοιμασίας. Με τον Δημήτρη Ιτούδη να τονίζει, μεταξύ άλλων: «Κάθε άνθρωπος έχει όνειρα, πόσω μάλλον στον αθλητικό τομέα. Το πρωτεύον όμως είναι να γίνουμε ομάδα. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τίποτε άλλο αν δεν δούμε την ομάδα σε πράξη, εδώ στην προπόνηση και αν δεν δούμε ένα γκρουπ να αναπνέει μαζί και να έχει τις ίδιες φιλοδοξίες. Ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας είναι μικρός, αλλά προσπαθήσαμε να δώσουμε αρκετές μέρες ξεκούρασης στους παίκτες. Από τη στιγμή που ο χρόνος προετοιμασίας είναι λιγότερος από ό,τι σε συμβαίνει σε συλλογικό επίπεδο, η ευθύνη που έχουμε όλοι εμείς είναι να μη χαθεί ούτε δευτερόλεπτο και να αξιοποιήσουμε κάθε στιγμή της προετοιμασίας στο μέγιστο δυνατό».

Στη συνέχεια, εξήγησε: «Τα πρώτα δύο φιλικά και κάποια εσωτερικά διπλά που θα κάνουμε υπό συνθήκες αγώνων μεταξύ μας θα μας βοηθήσουν να βγούμε λίγο από τη ρουτίνα. Θα έχουμε 5-6 προπονήσεις με επαφή πριν τα φιλικά με την Ισπανία και θα μας δώσουν μια πρώτη εικόνα για το πού βρισκόμαστε. Αντιμετωπίζουμε την προετοιμασία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το Ευρωμπάσκετ ενιαία. Τα πρώτα δύο ματς είναι πολύ σημαντικά επίσημα παιχνίδια, αλλά θα τα χρησιμοποιήσουμε και για την προετοιμασία μας για το Ευρωμπάσκετ».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr