Μπάσκετ

Εθνική ομάδα: Σλούκας και Παπαγιάννης δεν παίζουν με την Ισπανία

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2022 - 19:06

Οι δύο παίκτες χάνουν τις αναμετρήσεις με τη «φούρια ρόχα». Ανησυχία για τον Έλληνα σέντερ και για τη συνέχεια.

Εθνική ομάδα: Σλούκας και Παπαγιάννης δεν παίζουν με την Ισπανία

Η ώρα των φιλικών ματς για την εθνική ομάδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, τόσο για τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου όσο και για το Eurobasket, έφτασε. Η αρχή γίνεται την Τρίτη το απόγευμα, στις 19:00. Στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Εκεί όπου η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, στο πρώτο από τα δύο ματς προετοιμασίας της. Το δεύτερο είναι την Πέμπτη (20:30) στην Μαδρίτη. Με τον Δημήτρη Ιτούδη να έχει δύο σημαντικές απουσίες. Κώστας Σλούκας και Γιώργος Παπαγιάννης έμειναν εκτός αποστολής της «γαλανόλευκης».

Έξω Σλούκας και Παπαγιάννης

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού και ο σέντερ του Παναθηναϊκού θα χάσουν και τα δύο ματς με τη «φούρια ρόχα». Σε ό,τι αφορά τον Σλούκα, θα κάνει ατομικές προπονήσεις τις προσεχείς ημέρες και μετά την επιστροφή της αποστολής από την Ισπανία, θα ενσωματωθεί στις ομαδικές προπονήσεις της Εθνικής. Όσον αφορά στον Παπαγιάννη, θα συνεχίζει το ειδικό πρόγραμμα που του έχει συσταθεί. Παρακολουθείται διαρκώς από το ιατρικό επιτελείο.

Ανησυχία για Παπαγιάννη

Επιπλέον, η κατάσταση σχετικά με τον Έλληνα σέντερ είναι μπερδεμένη. Υπεβλήθη και σε μαγνητική τομογραφία. Τα αποτελέσματα δεν έδειξαν κάποια βελτίωση στο σημείο που έχει ενοχλήσεις, δηλαδή σε τένοντα του οπίσθιου μηριαίου. Το γεγονός, όμως, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι μετά από τόσες ημέρες προκαλεί μια ανησυχία. Διότι υπάρχουν φόβοι πώς ίσως να μην είναι έτοιμος ούτε για τα ματς στα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα τεθεί θέμα απουσίας του από το Eurobasket.

Τα πρώτα «κοψίματα» της αποστολής

Όπως έγινε γνωστό, ο Δημήτρης Ιτούδης προχώρησε στα πρώτα πέντε κοψίματα από την προετοιμασία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ευχαρίστησε και αποχαιρέτησε από τη συνέχεια των προπονήσεων τους τέσσερις «πρωτάρηδες». Τον Άλεξ Αντετοκούνμπο, τον Γιώργο Τανούλη, τον Όμηρο Νετζήπογλου και τον Λευτέρη Μαντζούκα ο οποίος απουσίαζε λόγω ασθένειας. Επίσης και τον Γιώργο Τσαλμπούρη.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr