Μπάσκετ

Χωρίς Βάγκνερ στο Eurobasket η Γερμανία!

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 - 19:47

Με μια μεγάλη απώλεια συνεχίζει η εθνική Γερμανίας την προετοιμασία της εν όψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου (τέλη Αυγούστου) αλλά και το Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου.

Χωρίς Βάγκνερ στο Eurobasket η Γερμανία!

Ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ, Μόριτς Βάγκνερ, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δεν θα προλάβει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (1-18/9), του οποίου ο 2ος όμιλος και η τελική φάση θα διεξαχθούν επί γερμανικού εδάφους (σ.σ. σε Κολωνία και Βερολίνο, αντίστοιχα).

Ο Βάγκνερ την περασμένη σεζόν με την ομάδα του Ορλάντο μέτρησε 9 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμη σε Λος Άντζελες Λέικερς, Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και Μπόστον Σέλτικς, καθώς και στην G-League με τους Σάουθ Μπέι Λέικερς.

Η Γερμανία μετέχει στον 2ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει τις Γαλλία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ουγγαρία και Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

"Δύσκολο να το αποδεχτώ.."

Η γερμανική ομοσπονδία ενημέρωσε επισήμως για τον τραυματισμό του Βάγκνερ, ενώ ο ίδιος ο παίκτης εμφανίστηκε "σκασμένος" στις δηλώσεις του: «Ανυπομονούσα γι' αυτό το τουρνουά και την ευκαιρία να παίξω μπροστά στους Γερμανούς φιλάθλους μαζί με τον αδελφό μου. Ήταν κάτι που ονειρευόμουν εδώ και καιρό. Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να παίξω σε κανέναν από τους προσεχείς αγώνες της εθνικής, ούτε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ούτε στο EuroBasket. Ξέρω τη σημασία της εθνικής ομάδας για το γερμανικό μπάσκετ και η αλήθεια είναι ότι ανυπομονούσα για την πρόκληση του Σεπτεμβρίου. Είναι δύσκολο να αποδεχτώ τον τραυματισμό».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr