Μπάσκετ

Ελλάδα: Εκτός με Τουρκία Γιάννης, Παπαγιάννης και Παπαπέτρου

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 - 19:52

Οι τρεις παίκτες δεν είναι στην αποστολή της Εθνικής για το αποψινό ματς με τη γειτονική χώρα.

Ελλάδα: Εκτός με Τουρκία Γιάννης, Παπαγιάννης και Παπαπέτρου

Τελευταίο ματς στο φετινό τουρνουά «Ακρόπολις» δίνει απόψε (21:00) η Ελλάδα. Η εθνική ολοκληρώνει τους αγώνες στη διοργάνωση που φιλοξενεί το ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Τουρκία. Με τον Δημήτρη Ιτούδη να έχει τρεις σημαντικές απουσίες. Κι αυτό διότι εκτός αποστολής άφησε τόσο τον Ιωάννη Παπαπέτρου όσο και τον Γιώργο Παπαγιάννη, αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Τρεις απουσίες

Ο Παπαγιάννης συνεχίζει το δικό του πρόγραμμα αποθεραπείας. Με στόχο να προλάβει να είναι έτοιμος στις αρχές Σεπτέμβρη και το Eurobasket. Από την άλλη, όμως, υπάρχει μια διάχυτη αισιοδοξία στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος πώς ίσως μπει στις προπονήσεις και νωρίτερα.

Ωστόσο αυτό θα φανεί από Δευτέρα, όταν και θα γίνει μια νέα επανεκτίμηση. Όσον αφορά στον Παπαπέτρου, ο φόργουορντ της Παρτιζάν αντιμετωπίζει ένα μυϊκό τραυματισμό στον οπίσθιο μηριαίο και θα χρειαστεί να απέχει ορισμένες ημέρες από τις προπονήσεις, για να είναι 100% ΟΚ όταν θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η απουσία του Γιάννη

Το πλάνο της ελληνικής ομάδας ήταν να αγωνιστεί απόψε ο Greek Freak. Ωστόσο λίγη ώρα πριν το τζάμπολ ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση. Έτσι αποφασίστηκε, μετά από συμφωνία του ιδίου με τον Ιτούδη και το τεχνικό επιτελείο, να μην αγωνιστεί, να προφυλαχθεί και να είναι έτοιμος για τα επίσημα ματς της εθνικής ομάδας. Δηλαδά στα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπως και στο Eurobasket.

Η σύνθεση της Ελλάδας

Στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη για το αποψινό ματς είναι οι Ντόρσεϊ, Λούντζης, Λαρεντζάκης, Αγραβάνης, Καλάθης, Σλούκας, Καλαϊτζάκης, Μποχωρίδης, Παπανικολάου, Κουζέλογλου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο, Κασελάκης και Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Η σύνθεση της Τουρκίας

Σε ό,τι αφορά την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, ο προπονητής της γειτονικής χώρας υπολογίζει στους Λάρκιν, Μπιρσέν, Χαζέρ, Μπιτίμ, Οσμάν, Χαλταλί, Σαϊμπίρ, Μαχμούτογλου, Καμπατσά, Οζντεμίρογλου, Τουντσέρ, Σανλί, Κορκμάζ, Σενγκούν, Οσμανί και Γιασάρ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr