Μπάσκετ

Με αθλητικό εγωισμό η Ελλάδα νίκησε την Τουρκία [vids]

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 - 23:14

Με σερί 21-6 στο φινάλε, τον Κώστα Αντετοκούνμπο κυρίαρχο (19π./13ρ.) και τον Ντόρσεϊ καθοριστικό (16π.) η Εθνική επικράτησε 89-80

Με αθλητικό εγωισμό η Ελλάδα νίκησε την Τουρκία [vids]

Η Ελλάδα έχει μέταλλο. Η Εθνική έδειξε χαρακτήρα. Η «γαλανόλευκη» είναι ομάδα με αθλητικό εγωισμό. Παρά τα σημαντικά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει ο Ιτούδης, η ομάδα του έδειξε πώς μπορεί να τα καταφέρει. Σε ένα πολύ δυνατό τεστ, όπως αυτό με την Τουρκία, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε σε μια μεγάλη νίκη, με 89-80, στο πιο σημαντικό της τεστ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Με το οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά «Ακρόπολις» και απέδειξε πώς μπορεί να τα καταφέρει και στα επίσημα ματς που ακολουθούν. Προηγούνται τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Σερβία και το Βέλγιο, ενώ ακολουθεί και το Eurobasket. Κομβικός ο Κώστας Αντετοκούνμπο με 19π. και 13ρ., ενώ ο Ντόρσεϊ έδωσε πολύτιμες λύσεις στην επίθεση με τους 16π.

Δυναμική εκκίνηση

Με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να κυριαρχεί, η Ελλάδα βρέθηκε στο +9 (15-6) στο 5'. Οσμάν και Κορκμάζ βοήθησαν επιθετικά την Τουρκία να μειώσει. Ο Παπανικολάου με τρίποντο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο (22-15). Η Τουρκία στο δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε λύσεις και από τον Σενγκούν και βρέθηκε στο +5 (29-34) και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα ως το φινάλε του ημιχρόνου (42-43).

Το μεγάλο come back

Η Τουρκία είχε το πάνω χέρι στο επί μέρους σκορ και στη δεύτερη περίοδο. Κάτι που συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο. Αν και η ελληνική ομάδα βρέθηκε στο +6 (51-45) με τον Ντόρσεϊ (22'), οι Τούρκοι είχαν βρει ρυθμό. Με αποτέλεσμα να κάνουν σερί και να βρεθούν στο +8 (59-67) λίγο πριν λήξει το συγκεκριμένο δεκάλεπτο, που έκλεισε στο 63-69. Σλούκας, Παπανικολάου και Κώστας Αντετοκούνμπο έφεραν την Ελλάδα μπροστά. Από το 68-74 (33') με το τρίποντο του Μαχμούτογλου, η Εθνική έκανε σερί 21-6 ως το φινάλε. Με τους Ντόρσεϊ και Καλάθη να παίρνουν τη σκυτάλη, η ελληνική ομάδα έφτασε στη νίκη με 89-80.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 42-43, 63-69, 89-80.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr