Μπάσκετ

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Η Λετονία έκανε… πάρτι με την Τουρκία

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 - 21:38

Με τον Κρίσταπς Πορζίνγκις να κάνει… όργια, η ομάδα του διέλυσε 111-85 εκείνη του Αταμάν και έφτασε σε ρεκόρ 4-1.

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Η Λετονία έκανε… πάρτι με την Τουρκία

Με τον εκπληκτικό Πορζίνγκις να την οδηγεί, η Λετονία έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Διέλυσε 111-85 την Τουρκία στη Ρίγα, ανέβηκε σε ρεκόρ 4-1 και έδειξε πώς είναι το μεγάλο φαβορί για να περάσει στα τελικά. Έμπλεξε για τα καλά η ομάδα του Αταμάν.

Μαγική βραδιά του NBAer των Λετονών

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι είχε από την αρχή τον έλεγχο του ματς. Ο φόργουορντ των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς ήταν ασταμάτητος. Ήταν αυτός που οδήγησε τη Λετονία σε αυτό το απίστευτο +26. Με 33 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Καθώς πέτυχε 22 πόντους, πήρε 14 ριμπάουντ, μοίρασε 6 κοψίματα και έδωσε 3 ασίστ! Πραγματικά μια πληθωρική εμφάνιση που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Λετονών.

Διότι οι Τούρκοι δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να κοντράρουν στα… ίσα την αντίπαλό τους. Άξιος συμπαραστάτης του ο άσος των Ντάλας Μάβερικς, ο Ντάβις Μπερτάνς με 17 πόντους και 5/7 τρίποντα. Οι δύο τους έκαναν τεράστια ζημιά στην Τουρκία. Από την οποία διασώθηκαν οι Οσμάν και Λάρκιν με 15 πόντους ο καθένας.

Απόλυτη κυριαρχία από την αρχή

Η Λετονία είχε από την αρχή το προβάδισμα. Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο βρέθηκε να έχει διψήφιο προβάδισμα. Το ματς στο πρώτο ημίχρονο ήταν πάνω-κάτω στους 10 πόντους υπέρ των Λετονών, ενώ οι Τούρκοι έδειχναν να μην μπορούν να αντιδράσουν. Οι γηπεδούχοι είχαν πάνω από 60% στα σουτ εντός παιδιάς. Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, πάτησαν… γκάζι. Με τη διαφορά να φτάνει στους 24 πόντους (87-63). Έτσι, στην τελευταία περίοδο ήταν περισσότερο θέμα διαχείρισης, όπως και έκαναν, για να νικήσουν 111-85.

Τα δεκάλεπτα: 31-20, 56-47, 87-63, 111-85.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το στατιστικό του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr