Μπάσκετ

Eurobasket: Η Ιταλία ανακοίνωσε τη δωδεκάδα της

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 - 19:35

Έγιναν γνωστά τα ονόματα των παικτών της «Σκουάντρα Ατζούρα» για το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Eurobasket: Η Ιταλία ανακοίνωσε τη δωδεκάδα της

Σε λίγες ημέρες αρχίζει το Eurobasket. Σιγά-σιγά οι ομάδες ανακοινώνουν τις τελικές 12άδες τους, με τις οποίες θα κατέβουν στη φετινή διοργάνωση. Σήμερα ήταν η σειρά των Ιταλών να κάνουν γνωστή την αποστολή για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Θυμίζουμε πώς η φετινή διοργάνωση αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου. Εξάλλου, η Ιταλία είναι μια από τις χώρες που διοργανώνει τον έναν εκ των τεσσάρων ομίλων του Eurobasket. Πιο συγκεκριμένα, τον τρίτο όμιλο που θα διεξαχθεί στο Μιλάνο.

Η δωδεκάδα της Ιταλίας

Ο Τζανμάρκο Ποτσέκο κατέληξε στην τελική αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο τελευταίος που «κόπηκε» ήταν ο Αμαντέο Τεσιτόρι. Πέρσι ήταν παίκτης της Βίρτους Μπολόνια, ωστόσο η νέα σεζόν θα τον βρει να φορά τη φανέλα της Βενέτσια.

Η τελική 12άδα, λοιπόν, της «Σκουάντρα Ατζούρα» αποτελείται από τους ακόλουθους δώδεκα παίκτες: Μάρκο Σπίσου, Νίκο Μάνιον, Πολ Μπιλίγκα, Στέφανο Τονούτ, Ντανίλο Γκαλινάρι, Νικολό Μέλι, Σιμόνε Φοντέκιο, Τζανπάολο Ρίτσι, Τομάζο Μπαλντάσο, Ακίλε Πολονάρα, Αλεσάντρο Παγιόλα και Λουίτζι Ντατόμε.

Θυμίζουμε πώς στον ίδιο όμιλο με την Ιταλία είναι και η εθνική Ελλάδας. Ακόμη, το γκρουπ συμπληρώνουν η Ουκρανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Εσθονία και η Κροατία.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr