Μπάσκετ

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Η Ελλάδα κυριάρχησε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022 - 21:58

Η εθνική ομάδα ήταν σοβαρή και νίκησε 85-68  το Βέλγιο, κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την πρόκριση. Το μυαλό τώρα στο Eurobasket.

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Η Ελλάδα κυριάρχησε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ

Το ματς με το Βέλγιο είχε τον χαρακτήρα του τελευταίου ματς προετοιμασίας ενόψει Eurobasket. Η Ελλάδα, λοιπόν, πήρε καλό βαθμό. Νίκησε 85-68, κυριαρχώντας από την αρχή του ματς ως το φινάλε. Με τον Γιάννη να είναι ξανά ο κορυφαίος (26π.) και τον Ντόρσεϊ να είναι άξιος συμπαραστάτης του (22π.) Πλέον από απόψε η ελληνική ομάδα επικεντρώνει την προσοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στο πρώτο ματς με την Κροατία (1/9). Ο δε Ιτούδης περιμένει την επάνοδο των Σλούκα, Παπαπέτρου και Κώστα Αντετοκούνμπο, αλλά και τα καλά νέα για τον Παπαγιάννη.

Θέαμα και ουσία

Η Ελλάδα μπήκε πολύ δυνατά το ματς. Με τον Γιάννη να είναι κυριαρχικός και τον Παπανικολάου να δίνει λύσεις, η εθνική ομάδα βρέθηκε από νωρίς στο διψήφιο προβάδισμα (17-6) και λίγο αργότερα η διαφορά άγγιξε τους 20 πόντους (28-9), για να κλείσει το δεκάλεπτο με τρίποντα των Βέλγων (30-15). Όμως, η «γαλανόλευκη» είχε επιβάλλει το ρυθμό της. Η άμυνα έκανε δουλειά, η επίθεση ήταν σωστή και το σκορ από το 33-15 έφτασε και στο +21 (40-19). Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν να ρίξουν τη διαφορά, αλλά η Ελλάδα είχε τις λύσεις και έκλεισε το ημίχρονο με +16 (49-33).

Ενθουσιασμός και κόσμος

Το Βέλγιο εκμεταλλεύτηκε ένα κομμάτι του ματς, στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου η Εθνική «κόλλησε» επιθετικά και μείωσε σε 49-37. Αλλά ξανά το δίδυμο των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Τάιλερ Ντόρσεϊ βγήκαν μπροστά και το σκορ στο 30ό λεπτό έγινε 64-44. Στις αρχές της τέταρτης περιόδου είχαμε την αποβολή, με ντισκαλιφιέ, για τον Τούμπα του Βελγίου που έκανε αντιαθλητικό φάουλ με σπρώξιμο από πίσω στον Αγραβάνη. Η διαφορά ξεπέρασε τους 25 πόντους με τα τρίποντα τον Ντόρσεϊ και Μποχωρίδη (76-51) και του Θανάση (79-53). Το μόνο που άλλαξε ως το φινάλε του ματς ήταν η διαφορά, με τους Βέλγους να μειώνουν σε 85-68.

Τα δεκάλεπτα: 30-15, 49-33, 64-44, 85-68.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε το στατιστικό του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr